Meteo i Serveis
Tren de Rodalies Renfe
Foto: Tren de Rodalies Renfe | Rodalies Gencat
Llengua

Polèmica per la megafonia a Rodalies: "Només en castellà"

Temps de lectura: 2 minuts
Tren de Rodalies Renfe
Foto: Tren de Rodalies Renfe | Rodalies Gencat

Diferents usuaris del servei de Rodalies fa dies que lamenten que Renfe només difon missatges en castellà a través de la megafonia d'algunes estacions. La companyia ferroviària al·ludeix a "errades tècniques de programació". 

Per què és important? La polèmica va començar fa dies arran de la denúncia a través de les xarxes socials d'una usuària habitual de l'estació de Vilafranca del Penedès. A les últimes hores s'ha anat fent gran. 

Amb més detall. La usuària de Rodalies va expressar el seu malestar per primer cop en una publicació a la xarxa social X el passat 3 de gener on adjuntava la resposta que havia obtingut de Renfe després de la seva queixa. 

Què diuen? Com que no s'ha solucionat el problema, la usuària ha tornat a queixar-se aquest dilluns de l'absència de català a la megafonia. 

  • "A La Granada i a Vilafranca del Penedès la persona que atén la megafonia és monolingüe castellana. Farta de ser tractada com a una ciutadana de segona al meu país". 

Renfe ha volgut restar sentit a la denúncia de la noia dient que el de megafonia és un servei bilingüe automatitzat. 

La usuària ha contradit la versió de Renfe, ha negat que siguin missatges enregistrats i ha lamentat que la companyia tracti el seus clients de "mentiders". 

  • "A Vilafranca del Penedès des de fa mesos una persona informa de les vies des d'on surt el tren íntegrament en castellà"

Davant la polèmica, altres usuaris han decidit dir-hi la seva. Han donat la raó a la usuària i han afegit nous noms a la llista d'estacions que només fan servir el castellà.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Llengua