Meteo i Serveis
El pantà de Sau
Foto: El pantà de Sau | ACA
Sequera

El Govern preveu que Catalunya entri en emergència per sequera la setmana que ve

Temps de lectura: 2 minuts
El pantà de Sau
Foto: El pantà de Sau | ACA

Catalunya pateix una situació de sequera extrema. Fa mesos que no plou i els embassaments catalans es troben al límit. Si la situació continua així, el més probable és que entrem en emergència per sequera la setmana que ve.

Per què és important? Un cop Catalunya entri en emergència per sequera, es posaran en marxa un seguit de restriccions arreu del territori per mitigar els efectes de la sequera i afectaran l'àrea de Barcelona i els municipis que depenen de l'embassament de Darnius Boadella (Alt Empordà).

Què en sabem? En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president del Govern, Pere Aragonès, ha indicat que s'entrarà en fase d'emergència per sequera quan "estiguem al 16,0% de reservas".

  • "Nosaltres el que veiem més probable és que aquesta situació sigui d'aquí a una setmana. Veurem quina és l'evolució, depèn del consum i, evidentment, de si hi ha pluges. Les previsions a curt termini aquesta setmana no en preveuen", ha explicat Aragonès.

En detall: La setmana passada, el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, va anunciar que encara no s'activa l'alerta per sequera perquè els embassaments no han baixat del 16% de la seva capacitat.

  • Actualment, les reserves dels embassaments de les conques internes catalanes es troben al 16,11% de la seva capacitat.

A la pràctica: El Govern ha modificat algunes de les restriccions que va presentar en el Pla de Sequera i ha flexibilitzat algunes mesures per minimitzar l'impacte en els sectors més afectats, com la pagesia.