Meteo i Serveis
Berga (Berguedà)
Foto: Berga (Berguedà)
Temps

El temps del cap de setmana: temperatures no tan altes i boires

Temps de lectura: 2 minuts
Berga (Berguedà)
Foto: Berga (Berguedà)

Aquest cap de setmana deixarem enrere la calor tan atípica dels darrers dies, que ha deixat dos dies amb rècords històrics pel que fa a temperatures altes.

Per què és important? La predicció meteorològica no preveu cap precipitació, a més, tot indica que el febrer començarà sense novetats pel que fa a les pluges. Catalunya seguirà, doncs, en una sequera històrica i amb els embassaments a xifres realment preocupants.

Què en sabem? Aquest cap de setmana l'ambient es normalitzarà una mica i la temperatura anirà baixant, tot i que encara es mantindrà per sobre d'uns valors habituals que hauríem de tenir a ple hivern.

Dissabte 27 de gener

Dissabte al matí el cel romandrà serà o poc ennuvolat pel pas de bandes de núvols alts i prims que localment l'enteranyinaran i seran més abundants al terç nord.

  • L'excepció notable seran les zones de boira, que es localitzaran per Ponent i alguns punts de la Vall de l'Ebre. Cap al pla de Lleida es mantindran com a mínim fins al migdia.

Temperatures: La temperatura mínima i màxima serà lleugerament més baixa, sobretot a cotes altes i mitjanes i a punts del litoral, excepte a l'oest de la depressió Central on serà similar, amb 20 o 21 graus.

  • A les zones de boira dependrà de l'estona que es mantingui la nuvolositat.

Diumenge 28 de gener

El cel romandrà poc ennuvolat pel pas de bandes de núvols alts i prims que l'enteranyinaran, especialment durant la primera meitat de la jornada.

  • Per altra banda, a trams del litoral, i localment del prelitoral, hi haurà estrats baixos al llarg del dia, mentre que a punts de la vall de l'Ebre i a punts de Ponent hi seran fins a mig matí.

Temperatures: La temperatura mínima serà lleugerament més alta al terç oest, lleugerament més baixa a punts del quadrant nord-est i similar a la resta.

  • La màxima també baixarà 2 o 3 °C en molts punts d'interior, a excepció de Ponent, on pujarà.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Temps Temperatura