Meteo i Serveis
Berga (Berguedà)
Foto: Berga (Berguedà)
Temps

Quin temps farà aquest cap de setmana a Catalunya? Cel tapat i poca pluja

Temps de lectura: 2 minuts
Berga (Berguedà)
Foto: Berga (Berguedà)

Consulta la previsió meteorològica a Catalunya per aquest cap de setmana de febrer. 

Per què és important? Catalunya pateix un episodi de sequera extrema. La falta de pluja i les temperatures altes agreugen la situació. Les previsions meteorològiques no indiquen fortes pluges ni nevades importants per aquest cap de setmana. 

En profunditat: El cap de setmana del 16, 17 i 18 de febrer es preveu un ambient estable amb el cel tapat i pluges puntuals i febles. Les temperatures es mantindran i no s'espera un fred hivernal. 

 

Divendres 16 de febrer 

En detall: La jornada començarà amb el cel tapat amb algunes clarianes a la meitat est de Catalunya. A mesura que avanci el dia, els núvols s'aniran dissolent de mica en mica. 

  • Pluja: Aquest divendres al matí s'esperen precipitacions febles a les comarques de l'oest del país, al Pirineu i al Prepirineu. Tot i això, no es descarten plugims a la resta del territori. A la tarda és més probable que plogui cap al litoral i prelitoral català. 
  • Temperatura: La temperatura es mantindran tot i que baixarà lleugerament, sobretot a l'interior de Catalunya. 
  • Vent: Al principi i al final del dia el vent bufarà fluix. A partir de migdia bufarà tramuntana moderada amb cops forts a l'Empordà. 

 

Dissabte 17 de febrer

En detall: Cel tapat durant les primeres hores de matí. A partir d'aleshores els núvols minvaran ràpidament deixant el cel serè o poc ennuvolat. Tot i això, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert fins a mig matí i mig ennuvolat a partir d'aleshores, si bé al final del dia els núvols minvaran.

  • Pluja: Pot caure alguna gota de matinada a qualsevol punt del territori, especialment al litoral i prelitoral de Catalunya. No es preveuen més precipitacions durant la resta del dia. 
  • Temperatura: La temperatura mínima serà similar. La temperatura màxima pujarà entre lleugerament i moderadament.
  • Vent: Al principi i al final del dia el vent bufarà fluix. 

 

Diumenge 18 de febrer

En detall: Diumenge s'espera que una jornada assolellada amb pocs núvols a la tarda. A partir del vespre, la nuvolositat augmentarà i taparà el cel.

  • Pluja: No s'espera pluja en cap moment del dia. 
  • Temperatura: L'ambient es mantindrà tot i que pot baixar la temperatura. 
  • Vent: Al principi i al final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable en general. Durant la matinada bufarà tramuntana moderada amb cops forts al nord de la Costa Brava.

Categoria: Meteo i Serveis