Meteo i Serveis
Barcelona un dia de pluja
Foto: Barcelona un dia de pluja | Flickr
Temps

Previsió del temps pel cap de setmana: pluja i fred a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Barcelona un dia de pluja
Foto: Barcelona un dia de pluja | Flickr

Consulta la previsió meteorològica del primer cap de setmana del mes de març. El temps patirà un canvi que portarà precipitacions, fortes ratxes de vent i temperatures baixes. 

Què en sabem? L'arribada del mes de març porta un canvi de temps a Catalunya. Les precipitacions, les pluges i el cent seran les protagonistes del cap de setmana. 

Previsions: La previsió meteorològica del cap de setmana de l'1 al 3 de març. 

Divendres 1 de març 

En detall: Pocs núvols durant les primeres hores del matí, sobretot a punts del litoral i al Pirineu. A partir de la tarda, les nuvolades es faran més fortes i taparan el cel, especialment a la part est de Catalunya. 

  • Les pluges encara no arribaran aquest divendres al territori català, tot i que no es descarta alguna precipitació feble al sud del Pirineu Occidental. 
  • El vent serà el protagonista de la jornada. Les fortes ratxes de vent bufaran de component nord i est. Cops forts de Mestral a les Terres de l'Ebre i de Tramuntana a l'Empordà. 

 

Dissabte 2 de març 

En detall: Dissabte el cel estarà tapat per núvols densos a la major part del país. La nuvolositat augmentarà en general al llarg del matí, especialment a les comarques de Lleida. Els núvols es faran més compactes i abundants a la tarda, amb algunes clarianes al litoral i prelitoral català. 

  • Les pluges cauran al llarg de tot el dia al sud de Catalunya. A partir de la tarda, també s'esperen precipitacions febles a tota la meitat oest. Al final del dia la pluja ruixarà tot el territori català. 
  • Les temperatures es mantindran estables, tot i que cauran lleugerament.

 

Diumenge 3 de març 

En detall: Des de primera hora del matí s'esperen núvols i ruixats al quadrant nord-est de Catalunya, és a dir, a la majoria de comarques gironines. A la tarda el cel passarà a estar poc ennuvolat en conjunt i no es descarta algun ruixat puntual a punts del nord-est. Tot i això, la pluja serà la protagonista durant tot el diumenge 

  • Les temperatures seran més baixes arreu del país. 
  • El vent tornarà a bufar amb força al nord i oest del territori i al litoral i prelitoral sud.