Meteo i Serveis
Cues als accessos de Barcelona
Foto: Cues als accessos de Barcelona | Trànsit
Mobilitat

Operació sortida de Setmana Santa: més carrils amb reducció de velocitat

Actualitzat: Dijous, 28 de març de 2024. 15:39
Temps de lectura: 3 minuts
Cues als accessos de Barcelona
Foto: Cues als accessos de Barcelona | Trànsit

La Setmana Santa és la primera gran operació especial de l’any i es registrarà un volum de trànsit molt elevat. Aquest any es produeix en ple canvi d’estació d’hivern a primavera i això farà que la mobilitat es distribueixi entre les vies de muntanya i les del litoral català, tant a la Costa Brava com a la Daurada.

Què en sabem? Els dies i horaris amb previsió de més mobilitat de la Setmana Santa 2024 seran, de sortida, dijous 28, de 12:30 a 21:00 i Divendres Sant al matí, de 9:30 a 14:30.

  • L’operació retorn també serà important on des de les 12:00 del diumenge 31 de març fins a les 24:00 de Dilluns de Pasqua, dia 1 d’abril s’estima que retornaran a Barcelona.

Amb xifres. Es preveu que sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 575.000 vehicles. Aquests, es distribuiran en 395.000 durant el dijous i 180.000 al llarg del matí de divendres.

  • En l'operació retorn tornaran a Barcelona i a la seva àrea metropolitana uns 590.000 vehicles.

Situació actual: Uns 199.000 vehicles han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona des de les 7:00 fins a les 15:00 d’aquest dijous per l’operació sortida de Setmana Santa, un 34,7 % dels previstos fins demà divendres, segons informa el SCT.

  • La via que concentra la mobilitat és l’AP-7 i, amb la previsió de molta afluència de vehicles, el SCT hi ha obert dos carrils addicionals per descongestionar el trànsit.
  • Cap a les 14:00, quan la situació ha millorat, ha tancat l’accés als dos carrils, però els manté habilitats per si els torna a obrir aquesta tarda. Trànsit espera encara un pic de sortida cap a les 17:00 i preveu que entre aquest dijous i divendres es facin uns 575.000 desplaçaments.

La via més problemàtica. 

  • Al tram nord a Barberà del Vallès - la Roca del Vallès - Llinars del Vallès i Maçanet de la Selva de sortida, i a Maçanet de la Selva i Sant Celoni - La Roca del Vallès de retorn.
  • Al tram sud al Papiol – Gelida, Vilafranca del Penedès,Vandellòs i l’Ametlla de Mar de sortida i a l’Aldea, Roda de Berà, El Vendrell, Vilafranca – Martorell de retorn.

A la pràctica: Per primer cop, s’instal·laran 2 carrils addicionals de sortida a l’AP-7. En concret, dijous 28, s’instal·laran carrils addicionals als trams entre Montornès del Vallès i Sils (53 km, directe a Girona i Costa Brava) i entre Martorell i Banyeres del Penedès (43 km, directe Tarragona).

  • En aquests trams on hi haurà carrils addicionals la velocitat màxima estarà limitada a 100 km/h en ambdós sentits i per als camions, que hauran de circular per la dreta, el límit serà de 80 km/h.
  • També s’instal·laran uns nous transfers basculants a l’AP-7 nord entre Sant Celoni i Llinars de Vallès i un altre a l’AP-7 sud a Vilafranca.
  • Així mateix, en el tram de la B-23/AP-7 de Barcelona a Martorell la velocitat màxima permesa dijous i divendres al matí serà de 80 km/h.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Trànsit Mobilitat