Meteo i Serveis
Platja de Sant Sebastià. Trencaonades
Foto: Platja de Sant Sebastià. Trencaonades | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona
Temps

El temps pel pont de Setmana Santa: força canviant amb possibles pluges a Catalunya

Temps de lectura: 3 minuts
Platja de Sant Sebastià. Trencaonades
Foto: Platja de Sant Sebastià. Trencaonades | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona

Aquesta Setmana Santa acabarà amb força variabilitat meteorològica. S’esperen diferents tongades de precipitació, però alternades amb estones de temps més assolellat.

Què en sabem? Durant tot el que queda de setmana estarem sota la influència de la gran borrasca situada a Irlanda. La borrasca Nelson que arriba a la península Ibèrica deixarà un episodi de fortes ratxes de vent que ha deixat diverses comarques en alerta.

El temps per aquest dijous

Aquest dijous ens hem llevat amb menys fred, però vent de garbí i cel variable amb algunes pluges de la nit i matinada.

  • A partir de primera hora de la tarda, continuarà la inèrcia de precipitacions al nord-oest. Les precipitacions seran continuades i localment moderades al vessant sud del Pirineu, sobretot a l'Alta Ribagorça i als Pallars Sobirà i Jussà.
  • El vent passarà de la garbinada de dimecres i matinada d'avui a vent del sud, que serà molt marcat, sobretot a partir de la tarda i al Pirineu.
  • Precaució perquè hi haurà mala mar al llarg de tota la costa catalana per efecte del vent marcat de garbí.

Predicció del temps per Divendres Sant

El temps per Divendres Sant serà molt similar al d'aquest dijous: canviant. Precipitacions a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida, que, puntualment, poden arribar a zones properes. Cota de neu ballant entre els 1.600 i els 2.200 metres. A la resta el cel es mantindrà canviant durant el dia, però sense precipitacions.

  • Temperatura mínima lleugerament més alta, especialment al Litoral i màxima similar o lleugerament més alta.
  • El vent seguirà sent protagonista amb ratxes fortes o molt fortes als cims del Pirineu i Prepirineu, i mala mar a la costa. 

El temps del cap de setmana

De cara al cap de setmana, es repetirà la jugada, amb un matí de sol, migdia amb més núvols. Un dia de precipitacions febles, amb quantitats modestes al Pirineu occidental. El vent, però, serà més feble.

  • A darrera hora del dia es reactivaran les nevades i les pluges al Pirineu i una línia de precipitacions escombrarà la costa central.
  • Diumenge, una banda de pluges recorrerà la península Ibèrica des d'Andalusia i arribarà a casa nostra a primera hora del dia. Unes precipitacions que regaran, sobretot, la meitat oest del país en el seu camí cap a França. La neu tornarà amb consistència al Pirineu.

Quin temps farà per Dilluns de Pasqua?

S'haurà d'acabar d'actualitzar la predicció del temps de cara a Dilluns de Pasqua, però sembla que serà el dia més tranquil de la Setmana Santa. Predominarà el sol amb temperatures normalitzades per aquesta època de l'any.