Meteo i Serveis
Temps

Previsió del temps a Catalunya: cap de setmana amb calor d'estiu i valors de fins a 30 °C

Temps de lectura: 2 minuts

Arriba la calor d'estiu. De cara al cap de setmana s'espera que els termòmetres pugin encara més amb unes temperatures poc habituals per a l'època.

En detall: Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'espera que aquest dissabte i diumenge hi hagi una temperatura clarament més alta del que comporta l'època de lany.

  • De fet, dissabte la massa d'aire a uns 1.500 metres tindrà una temperatura de gairebé 20°C, quan el més habitual seria trobar valors per sota els 8 °C.

A més, l'entrada d'aire càlid vindrà acompanyada de pols en suspensió. A nivells mitjans, l'elevada concentració d'aerosols serà notable i farà que aquest cap de setmana s'observi el cel de color terròs. A més, la qualitat de l'aire empitjorarà respecte a dies anteriors.

  • L'ambient càlid i l'espetec del sol d'abril faran retrocedir sobretot a les solanes la neu de l'alta muntanya, ben present per les nevades de Setmana Santa.ç
  • El contrast entre la baixa temperatura superficial del mar i l'entrada d'aire càlid a capes mitjanes de l'atmosfera ajudarà a la formació d'estrats baixos o bancs de boira prop de la costa.

Predicció del temps per divendres

S'espera que demà ja es comenci a notar l'augment de les temperatures a l'interior.  Es podrà arribar als 27'°C al nord de l'Empordà i al pla de Lleida i superar els 24 ºC a molts punts de l'interior.

Calor d'estiu per aquest cap de setmana a Catalunya

Les temperatures màximes del cap de setmana superaran àmpliament els 30 graus al prelitoral i a l'interior.

  • A la costa, però, serà una mica diferent. El contrast de la temperatura de l'aire amb la del mar farà que hi hagi boira i que l'ambient sigui una mica més fresc.
  • De cara a diumenge, però, podrien caure algunes gotes de fang a l'oest.