Món Global
Les tres principals plataformes de Meta.
Foto: Les tres principals plataformes de Meta. | Unsplash
Xarxes Socials

L'empresa Meta podria dur a terme acomiadaments massius aquesta setmana

Les tres principals plataformes de Meta.
Foto: Les tres principals plataformes de Meta. | Unsplash

La companyia Meta, propietària de Facebook, Whatsapp i Instagram, té previst dur a terme un pla d'acomiadaments massius que notificarà dimecres a milers dels seus treballadors. Ho ha avançat el Wall Street Journal.

Per què és important? L'empresa té 87.000 treballadors i està previst que faci el retall de plantilla més rellevant del sector.

Background: Els treballadors de Meta van rebre un missatge en què se'ls demanava cancel·lar els viatges no essencials d'aquesta setmana. La justificació era que la inflació podria portar l'economia a la recessió.

  • Fa setmanes que les incidències amb diferents plataformes de l'empresa es repeteixen.
  • Instagram va bloquejar massivament comptes fa poc més d'una setmana, whatsapp va deixar de funcionar durant dues hores, fa dues setmanes, entre d'altres.
  • Són diverses les veus que apuntes que l'empresa Meta no viu el seu millor moment, i l'anunci dels acomiadaments podria ser una conseqüència més de la inestabilitat que viu.

Què diuen? Mark Zuckerberg, el director executiu de la companyia, va declarar fa poc que l'empresa se centraria a invertir en una "petita quantitat d'àrees de creixement d'alta prioritat".

Context: Aquests acomiadaments coincideixen amb els de Twitter, que després de ser adquirida per Elon Musk, va ordenar el cessament de la meitat de la plantilla.

  • "No hi ha més opció quan l'empresa està perdent més de quatre milions de dòlars per dia", va declarar.
Categoria: Món Global