Món Global
Soldat Ucraïnès  a Kherson, juny 2022
Foto: Soldat Ucraïnès a Kherson, juny 2022 | Europa Press
Guerra a Ucraïna

Rússia es retira de Kherson, la principal ciutat ucraïnesa conquerida

Actualitzat: Dimecres, 9 de novembre de 2022. 20:25
Soldat Ucraïnès  a Kherson, juny 2022
Foto: Soldat Ucraïnès a Kherson, juny 2022 | Europa Press

L'exèrcit rus ha decidit retirar-se de Kherson, la ciutat ucraïnesa més important que havia conquerit des de l'inici de la invasió. Ho ha anunciat el ministre de defensa rus, Serguei Xoigú, després que algunes fonts militars ja ho apuntessin fa dies.

Per què és important? El moviment suposa abandonar l'única capital de província que Moscou havia aconseguit conquerir des de l'inici de la guerra.

  • Kherson forma part de les regions ucraïneses annexionades al setembre per Rússia, juntament amb Lugansk, Donetsk i Zaporíjia arran d'un referèndum que la comunitat internacional va rebutjar. 

Què ha dit? El general Serguei Surovikin, comandant de l'exèrcit rus a Ucraïna, ho ha anunciat en un missatge a la televisió.

  • Ha argumentat que ja no és possible subministrar la ciutat de Kherson, i ha dit que ha proposat prendre les línies defensives a la riba oriental del riu.
  • Segons Surovikin, 115.000 persones han sortit de la capital, després que les autoritats russes hagin instat els residents de Kherson a evacuar.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Ucraïna Rússia