Món Global
Diferents anticonceptius en una imatge d'arxiu
Foto: Diferents anticonceptius en una imatge d'arxiu | Unsplash
Salut

Atenció postavortament i serveis davant el risc de VIH: El nou manual de l'OMS

Diferents anticonceptius en una imatge d'arxiu
Foto: Diferents anticonceptius en una imatge d'arxiu | Unsplash

Més accés a anticonceptius autoadministrats i ús de tecnologies digitals per part dels proveïdors. Són algunes de les mesures contemplades al nou "Manual de planificació familiar" de l'OMS que té per objectiu ajudar a protegir l'accés als serveis de planificació familiar en situacions d'emergència. El Manual està al servei de treballadors sanitaris i responsables polítics.

Per què és important? L'experiència de la pandèmia i els últims brots han demostrat que els serveis de planificació familiar es poden veure greument compromesos durant les emergències.

  • Als inicis de la pandèmia de covid, el 70% dels països van informar de les interrupcions d'aquests serveis vitals.

En detall: Un major accés als anticonceptius autoadministrats, distribució directa d'anticonceptius a les farmàcies, accés continu als anticonceptius.

  • Preservatius, píndoles anticonceptives, alguns diafragmes, espermicides i, més recentment, l'opció de la injecció autoadministrada.

Novetats: Per primera vegada el document recull orientació dels serveis de planificació familiar per a les dones i adolescents amb alt risc de contraure el VIH.

  • Estableix les proves, l'assessorament i l'atenció clínica de primera línia i les derivacions que cal oferir com a part dels serveis de planificació familiar.

A més, l'OMS orienta sobre

  • La prevenció, el cribratge i el tractament del càncer de coll d'úter i del precàncer.
  • La gestió de les infeccions de transmissió sexual
  • La planificació familiar en l'atenció al postavortament.

Context: El Manual de planificació familiar de l'OMS és el document de referència a tot el món i es complementa amb els criteris mèdics d'elegibilitat per a l'ús d'anticonceptius.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Salut OMS