Món Global
Dirigents de la COP27
Foto: Dirigents de la COP27 | COP27
COP27

La COP27 s'allarga dos dies més per falta d'acord

Dirigents de la COP27
Foto: Dirigents de la COP27 | COP27

La Cimera del Clima es veu obligada a allargar dos dies més per la falta d'acord entre els dirigents. Avui hauria de tancar les portes, però acabarà el diumenge.

Per què és important? Autoritats de tot el món s'han reunit fins al divendres 18 per abordar, un cop més, com limitar l'escalfament global

Situació actual: La COP27 està tenint lloc a Egipte. Va començar el 6 de novembre, però acabarà dos dies més tard del previst, fins al 20 de novembre.

Què sabem? Encara no hi ha hagut postulats oficials sobre la pròrroga de les negociacions, però tot i així l'organització ha enviat un comunicat on es detalla l'ampliació del servei i les acreditacions al recinte.

  • Tot i així, molts dels experts i participants de la cimera ja preveien que s'allargaria a causa de la falta d'acord.
  • La ministra de Transició Ecològica d'Espanya, Teresa Rivera, ha destacat que les negociacions s'estendrien "almenys fins dissabte", ja que hi ha molts assumptes per resoldre.

Tot i així: S'ha donat a conèixer un primer esborrany de l'acord d'aquestes dues setmanes, però no aporta molta novetat respecte a la cimera de l'any passat a Glasgow.

D'on venim? Aquesta cimera s'ha batejat com la COP27 d'Àfrica, on s'espera arribar a acords crucials amb relació al continent africà.

  • També es preveu que s'implementin polítiques per reduir les emissions de CO₂, així com avanços per lluitar contra la desforestació tropical, segons el mitjà The Conversation.

Finalment: Les Nacions Unides ja assumeixen la situació actual i és que les emissions en 2030 seran majors que en 2010 i, per tant, serà impossible complir l'objectiu de limitar l'escalfament global per sota dels 2 °C.

Categoria: Món Global