Món Global
Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu, detinguda per una trama de corrupció amb Qatar
Foto: Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu, detinguda per una trama de corrupció amb Qatar | Europa Press
MUNDIAL QATAR

Detinguda Eva Kaili, vicepresidenta de l'Eurocambra, pels suborns de Qatar

Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu, detinguda per una trama de corrupció amb Qatar
Foto: Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu, detinguda per una trama de corrupció amb Qatar | Europa Press

Una vicepresidenta del Parlament Europeu, la socialdemòcrata Eva Kaili, ha estat detinguda per la trama corrupta lligada a Qatar. El president del seu partit, Nikos Andrulakis, ha anunciat en un comunicat que l'han apartat de les files del PASOK.

Per què és important? És una de les persones detingudes a Brussel·les en el marc de la investigació pel possible cas de corrupció per un suposat "crim organitzat, corrupció i blanqueig de diners" en suborns d'un país del Golf amb la intenció "d'influir en les decisions econòmiques i polítiques del Parlament Europeu".

  • Els suposats suborns tenien la intenció d'influenciar la posició parlamentària amb qüestions com el Mundial de Futbol de Qatar.

Què sabem? La detenció s'ha produït aquest divendres a la tarda, en què també es van registrar 16 domicilis i es van detenir almenys quatre persones.

  • Entre els arrestats s'inclou la parella de Kaili, actual col·laborador vinculat a un grup dels Socialistes i Demòcrates a l'Eurocambra.
  • També s'hauria detingut un antic eurodiputat i el nou president de la Confederació de Sindicats: Pier Antonio Panzeri i Luca Visentini.

A més, la Fiscalia ha confirmat que s'ha confiscat material informàtic, telèfons mòbils i uns 600.000 euros en efectiu.

Què diuen? "Després dels últims esdeveniments i la recerca de les autoritats belgues sobre la corrupció de funcionaris europeus, l'eurodiputada de PASOK Eva Kailí ha estat apartada de les files del partit per decisió del president Nikos Andrulakis", va anunciar el partit mitjançant un comunicat.

  • Des de l'Eurocambra han dit que la institució "no fa comentaris sobre procediments judicials" i "coopera plenament amb les autoritats nacionals a càrrec" d'aquests procediments.

D'on venim? Aquest divendres els mitjans belgues Le Soir i Knack van avançar que existia una investigació per un suposat cas de corrupció, organització criminal i blanquejos de capitals.

  • La Fiscalia federal belga havia iniciat una investigació al juliol davant de les sospites que Qatar hauria intentat influir la posició del Parlament Europeu.

A partir d'ara: A tots ells se'ls aplica la presumpció d'innocència i hauran de declarar davant del jutge encarregat del cas, Michel Claise.

Categoria: Món Global