Món Global
Eva Kaili devant de la seu del Parlament Europeu
Foto: Eva Kaili devant de la seu del Parlament Europeu | Twitter (@evakaili)
Unió Europea

Detenen el pare de la vicepresidenta de l'Eurocambra mentre fugia amb bosses de diners

Eva Kaili devant de la seu del Parlament Europeu
Foto: Eva Kaili devant de la seu del Parlament Europeu | Twitter (@evakaili)

El pare d'Eva Kaili, vicepresidenta del Parlament Europeu, ha estat detingut per les autoritats belgues, mentre intentava fugir amb bosses plenes de diner fraudulent, segons informa La Vanguardia.

Per què és important? La seva filla, juntament amb un exmembre de la institució i tres persones més, han estat detinguts a les últimes hores.

Els detinguts: 

  • La parlamentària grega Eva Kaili, qui, fins fa unes hores, ocupava el càrrec de vicepresidenta de l'Eurocambra. El president del seu partit, Nikos Andrulakis, ha anunciat en un comunicat que l'han apartat de les files del PASOK.
  • L'exeurodiputat socialista Pier Antonio Panzeri, que va deixar l'escó el 2019 i que ara treballa com a lobbista per a l'ONG Fight Immunity, dedicada a la lluita contra les violacions dels drets humans.
  • Els altres detinguts són la parella i el pare de Kalli, juntament amb la filla i la dona de Panzeri. Aquestes últimes han estat detingudes a Calusco d'Adda, a la Llombardia italiana. 

A més: Els agents de la unitat de lluita contra la corrupció del Ministeri Públic belga no han fet pública la quantitat de diners requisats a la detenció.

  • Segons el diari, però, es tracta de grans sumes, que se sumen als gairebé 600.000 trobats en una altra direcció investigada.
  • La seu de Fight Immunity a Brussel·les ha estat escorcollada per la policia, juntament amb diversos domicilis.

D'on venim? Aquest divendres els mitjans belgues Le Soir i Knack van avançar que existia una investigació per un suposat cas de corrupció, organització criminal i blanquejos de capitals.

  • La Fiscalia federal belga havia iniciat una investigació al juliol davant de les sospites que Qatar hauria intentat influir la posició del Parlament Europeu.

A partir d'ara: A tots ells se'ls aplica la presumpció d'innocència i hauran de declarar davant del jutge encarregat del cas, Michel Claise.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Europa Corrupció