Món Global
El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov
Foto: El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov | Europa Press
Guerra

Rússia insta a Ucraïna a acceptar una proposta de pau, si no "l'exèrcit s'ocuparà"

El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov
Foto: El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov | Europa Press

El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, ha instat a Ucraïna que accepti la seva proposta de pau de "manera amistosa" o si no l'exèrcit rus "s'ocuparà d'aquesta qüestió".

Per què és important? La proposta de pau russa és perquè Moscou passi a tenir el control dels "nous territoris": Donetsk, Lugansk, Jersón i Zaporiyia.

Què sabem? Segons Lavrov, Ucraïna "és molt conscient" de les propostes de Moscou per a posar fi a la guerra, que inclouen, entre altres, "l'eliminació de les amenaces de seguretat de Rússia" provinents suposadament del territori ucraïnès.

  • La proposta de pau russa passa perquè Rússia es faci el control dels seus "nous territoris" en l'est d'Ucraïna, que inclouen Donetsk, Lugansk, Jersón i Zaporiyia.
  • En els referèndums organitzats pel Kremlin al setembre, segons les dades russes, un 97 % dels votants va recolzar l'annexió.

A més: Lavrov també ha manifestat que Occident està exagerant sense parar "amb especulacions irresponsables que Rússia suposadament està a la vora de l'ús d'armes nuclears contra Ucraïna".

  • El cap de la diplomàcia russa ha subratllat que Moscou ha estat afirmant "una vegada i una altra" que no pot haver-hi guanyadors en una guerra nuclear i que "mai ha de desencadenar-se".

Rússia-Pentàgon: El ministre d'Exteriors ha lamentat que "mantenir una conversa normal amb l'Administració Biden, que declara la derrota estratègica de Rússia com un dels seus objectius, és objectivament impossible".

  • "Les relacions rus-estatunidenques estan en un estat veritablement deplorable, atès que estan gairebé estancades a causa de Washington", ha afirmat.

Per últim: Rússia hauria accedit a declaracions de "funcionaris no identificats" del Pentàgon dels Estats Units en les quals detallen els plans del Govern estatunidenc per a infligir un "cop de decapitació" al Kremlin.

  • En concret, segons Lavrov, haurien parlat de l'"eliminació física" del cap d'Estat rus, Vladímir Putin.
Categoria: Món Global