Món Global
Un grup de bombers rescata una persona ferida a Kíiv
Foto: Un grup de bombers rescata una persona ferida a Kíiv | Europa Press
Invasió d'Ucraïna

Ucraïna denuncia una pluja de míssils a Kíiv i Lviv: 120 en les últimes hores

Un grup de bombers rescata una persona ferida a Kíiv
Foto: Un grup de bombers rescata una persona ferida a Kíiv | Europa Press

L'exèrcit rus ha intensificat els seus atacs a infraestructures energètiques i zones residencials de les ciutats de Lviv i Kíiv en les últimes hores. En total, Rússia ha llançat avui més de 120 míssils sobre Ucraïna, segons autoritats ucraïneses.

Què sabem? L'objectiu principal de les últimes ofensives aèries russes ha estat el sistema d'abastiment elèctric ucraïnès, quan s'apropa la part més dura de l'hivern.

  • Després dels atacs de les últimes hores, el 40% de Kíiv es troba sense accés a l'electricitat.
  • A Lviv, a la part més occidental del país, el 90% de les cases no tenen llum.

Què ha passat? Durant la passada nit s'han registrat 120 bombardejos, alguns amb drons kamikazes, segons ha informat Mikhail Podolyak, assessor del cap de l'Oficina del president ucraïnès.

  • "A tot Ucraïna més de 120 míssils han estat disparats pel 'malvat món rus' per destruir infraestructures crítiques i matar massivament civils", ha escrit Podolyak en un missatge a Twitter recollit per l'agència Ukrinform.

A més: El Comandament de les Forces Aèries ucraïneses també ha informat d'una nova onada d'atacs de les tropes russes des de diverses direccions amb míssils de creuer des d'avions i vaixells estratègics.

  • "Després de l'atac nocturn dels drons kamikaze, l'enemic està atacant Ucraïna des de diverses direccions amb míssils de creuer aeris i marítims des d'avions i vaixells estratègics. A més a més, hi ha una alta activitat de l'aviació tàctica dels ocupants”, assegura Podolyak.

Què han dit? El ministre d'Exteriors d'Ucraïna, Dimitro Kuleba, ha titllat aquest dijous de "barbàrie sense sentit" els últims atacs amb míssils i drons per part de Rússia.

  • "Barbàrie sense sentit. Són les úniques paraules que vénen a la ment en veure Rússia llançar una altra onada d'atacs amb míssils contra ciutats ucraïneses pacífiques abans de Cap d'Any", ha dit Kuleba al seu compte a la xarxa social Twitter.
  • "No hi pot haver neutralitat davant aquests crims de guerra en massa", ha afirmat.

Tot i això: Les Forces Armades d'Ucraïna van assegurar aquest dijous haver "liquidat" prop de 800 militars russos en combats registrats durant l'últim dia i van afegir que el balanç de baixes patides per l'Exèrcit de Rússia ronda els 105.000 des de l'inici de la invasió, desencadenada 24 de febrer per ordre del president rus, Vladímir Putin.

Categoria: Món Global