Món Global
Plaça del Vaticà aquest dijous
Foto: Plaça del Vaticà aquest dijous | Europa Press
Vaticà

L'últim adeu a Benet XVI: comença l'inèdit funeral del papa

Plaça del Vaticà aquest dijous
Foto: Plaça del Vaticà aquest dijous | Europa Press

Aquest dijous 5 de gener se celebra el funeral de Benet XVI, que va morir el passat 31 de desembre als 95 anys.

Per què és important? Per primera vegada a la història, el papa Francesc presidirà el funeral del papa emèrit.

Situació actual: Aquest dijous tindrà lloc la cerimònia per acomiadar al papa emèrit, que tancarà una era de convivència de dos pontífexs a l'Església. 

  • La cerimònia començarà a les 9:30, hora catalana, a la basílica de Sant Pere a la Ciutat del Vaticà. 

Previsions: S'espera que hi assisteixin al voltant de 100.000 persones, entre convidats i fidels que s'acostin fins a l'emblemàtica plaça del Vaticà. 

  • Entre els convidats hi haurà la reina Sofia d'Espanya, els reis Felip de Bèlgica i la seva dona, nou caps d'Estat i quatre primers ministres. 

Com serà? L'Església ha anunciat que la cerimònia serà "solemne, però sòbria" per respectar la voluntat del difunt papa.

  • Només assistiran de forma oficial les delegacions del govern i presidència d'Itàlia i d'Alemanya, país d'origen del papa emèrit. La resta ho faran a títol personal. 
  • El funeral seguirà pas a pas el que marca el ritual Ordo exequiarum Romani Pontificis, el mateix que s'utilitzaria si el mort fos el papa actual. 
  • El Papa Francesc serà l'encarregat d'oficiar la missa amb més de 4.000 sacerdots. 

En detall: Pel funeral hi ha més de 1.000 periodistes acreditats de més de 30 països per cobrir l'històric esdeveniment. 

  • L'Església espanyola hi assistirà amb mitja dotzena de bisbes, com el president, vicepresident i secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, i també el cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella. 

D'on venim: Des d'aquest passat dilluns, han passat per la capella ardent més de 200.000 persones per acomiadar el papa emèrit. 

Categoria: Món Global
Etiqueta: Església