Món Global
Vigília per la mort de  Tyre Nichols
Foto: Vigília per la mort de Tyre Nichols | Paul Kitagaki Jr. / Europa Press
Estats Units

Un policia mata a trets un afroamericà sense cames a Califòrnia

Temps de lectura: 3 minuts
Vigília per la mort de  Tyre Nichols
Foto: Vigília per la mort de Tyre Nichols | Paul Kitagaki Jr. / Europa Press

Els Estats Units viuen un altre episodi de violència policial contra població afroamericana. Dos agents de Califòrnia ha estat gravat mentre disparaven 10 cops a un home en cadira de rodes amb les dues cames amputades.

Per què és important? El departament de policia del sud de Califòrnia ha estat fortament criticada després que les imatges revelessin que els agents van disparar mortalment a un amputat doble i un usuari de cadira de rodes que semblava estar coixejant a terra abans de ser assassinat.

Què ha passat? Anthony Lowe, de 36 anys, pare de dos fills, va ser assassinat per agents a Huntington Park, una ciutat al sud del comtat de Los Angeles, dijous passat.

  • Les imatges van capturar part de l'incident, mostrant a Lowe en una vorera al costat de la seva cadira de rodes que semblava intentar fugir mentre dos agents s'acosten a ell amb les armes desenfundades.
  • Van arribar més cotxes de policia mentre els agents seguien a Lowe, que semblava marxar coixejant, però el vídeo no va captar el tiroteig.

Què han dit? Ara, la família de Lowe demana que els agents siguin acomiadats i s'enfrontin a càrrecs d'assassinat.

  • "Tinc el cor trencat i ple d'ira i ràbia", va dir Tatiana Jackson, la seva germana petita.
  • "No puc entendre per què li farien això a algú en cadira de rodes. Vull que algú m'expliqui quina va ser la raó per la qual vas haver de matar a un home que no té cames".

Els detalls: Les circumstàncies anteriors a l'assassinat no estan clares i els agents involucrats no han donat una versió única dels fets.

  • El departament de policia de Huntington Park va dir en un comunicat que els agents estaven investigaven un apunyalament suposadament comès per algú en cadira de rodes al voltant de les 15:40 hores de dijous, i que es van trobar amb Lowe, que anava en cadira de rodes i que creien que era el sospitós.
  • El departament va afirmar que els agents van intentar detenir-lo, que va ignorar les ordres i "va amenaçar d'avançar o llençar el ganivet als agents", tot i que les imatges limitades dels testimonis no ho van captar.
  • El departament va dir, a més, que els agents "van desplegar dos Taser separats en un intent de sotmetre el sospitós", però quan "els Taser no van ser efectius", li van disparar.

D'on venim? El cas es produeix enmig de les protestes nacionals per la violència policial als Estats Units després de la pallissa mortal de Tire Nichols, de 29 anys, a Memphis.

  • A Los Angeles, també hi ha hagut manifestacions aquest mes per una sèrie d'assassinats per part del departament de policia de LA, inclosa la de Keenan Anderson, el cosí d'un cofundador de Black Lives Matter.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Crim