Món Global
Andrew Tate a la vista del seu judici a Bucarest
Foto: Andrew Tate a la vista del seu judici a Bucarest | EFE / ROBERT GHEMENT
Violència masclista

L'influencer Andrew Tate obligava una noia a guanyar 10.000 € al mes a Only Fans

Temps de lectura: 2 minuts
Andrew Tate a la vista del seu judici a Bucarest
Foto: Andrew Tate a la vista del seu judici a Bucarest | EFE / ROBERT GHEMENT

La fiscalia romanesa acusa l'exboxejador i streamer Andrew Tate, empresonat a Romania per suposats delictes d'explotació sexual, d'obligar a treballar fins a 12 hores seguides una de les noies que explotava com a models eròtiques.

Per què és important? El Tribunal d'Apel·lació de Bucarest ha rebutjat aquest dimecres el recurs d'apel·lació presentat per Tate i el seu germà Tristan Tate, que hauran de romandre a la presó preventiva fins al 27 de febrer.

  • Segons informa la publicació romanesa News.ro, que cita documents judicials, els germans van obligar una de les joves que els denuncien a guanyar un mínim de 10.000 euros al mes amb contingut sexual a l'aplicació Only Fans sota coacció física.

Què en sabem? La Fiscalia de Romania acusa els dos germans d'haver constituït un grup delictiu organitzat amb què reclutaven, allotjaven i obligaven dones a crear materials amb contingut pornogràfic per distribuir-los posteriorment.

  • Amb ajuda de dos ciutadans romanesos més --també detinguts en aquesta batuda--, la presumpta organització criminal enganyava dones als Estats Units i el Regne Unit per portar-les a Romania, fingint una reciprocitat amorosa i prometent una relació de matrimoni.

D'on venim? La detenció va tenir lloc després que l'exboxejador publiqués un vídeo a xarxes socials i en què responia a una mofa de la jove ambientalista Greta Thunberg, tot menjant pizza d'una popular cadena de pizzeries romanesa.

  • Després d'això, la Direcció de Recerca de la Delinqüència Organitzada i el Terrorisme (DIICOT) va emetre una ordre d'arrest contra Tate i el seu germà, per la qual cosa es van mobilitzar tropes especials de la Gendarmeria que van entrar a la vila i els van detenir.

A partir d'ara: La Justícia romanesa, segons consta a l'acta judicial, ha rebutjat els recursos dels germans Tate per "infundats".

  • La mateixa decisió, que ja és definitiva, s'ha aplicat per a les dues còmplices en el cas, Georgiana Naghel i l'expolicia Alexandra Luana, segons ha informat el diari 'Libertatea'.
  • D'aquesta manera, els germans Tate, acusats per la Fiscalia del país d'haver constituït un grup delictiu organitzat, estaran a la presó preventiva fins al 27 de febrer després que un tribunal romanès ampliés un mes més la mesura.