Món Global
Feines de rescat a la frontera turco-siria
Foto: Feines de rescat a la frontera turco-siria | Anas Alkharboutli / dpa
Desastre natural

Més de 15.000 morts pels terratrèmols de Síria i Turquia

Temps de lectura: 2 minuts
Feines de rescat a la frontera turco-siria
Foto: Feines de rescat a la frontera turco-siria | Anas Alkharboutli / dpa

La xifra de morts a Síria i Turquia pels terratrèmols d'aquest dilluns ja s'enfila als més de 15.500. Els serveis d'emergència segueixen treballant sense descans, però les esperances de trobar persones amb vida s'esfumen. 

Tot i això, els equips de rescat de Turquia han trobat aquesta matinada 6 persones amb vida, entre els quals hi ha 3 nens. Els supervivents feia 68 hores que estaven sepultats entre les runes d'un edifici a la ciutat de Kirijan, a prop de la frontera amb Síria.

A partir d'ara: les autoritats adverteixen que el més probable és que el nombre de víctimes mortals segueixi augmentant en les properes hores i dies, ja que milers de persones han resultat ferides i moltes segueixen encara atrapades sota les runes.

Situació actual: Els equips de rescat dels dos països, amb l'ajuda de desenes de països d'arreu del món, continuen treballant per salvar les persones amb vida que es puguin trobar sota les runes dels edificis enderrocats. 

  • 500 infants de Marina espanyols viatgen en aquests moments per mar en direcció a Turquia per distribuir ajuda humanitària i executar feines de desenrunament, així com atendre els ferits del sisme, segons informa aquest matí el Ministeri de Defensa.
  • Els militars viatgen en un comboi de sis vaixells amb avions inclosos. 

Al detall: El comandant Manuel Burgos ha revelat en una entrevista a TVE que la UME (la Unitat Militar d'Emergències de l'exèrcit) ha contactat per telèfon amb víctimes que es troben sota les restes dels edificis 72 hores després del terratrèmol.

  • "Estem molt esperançats", ha reconegut el militar després que l'última intervenció no acabés amb un resultat positiu. 

Per acabar: Turquia ha restablert l'accés a Twitter després de bloquejar la xarxa social per suposada desinformació.

Categoria: Món Global