Món Global
La 'nena miracle' a l'hospital d'Afrin, a Síria
Foto: La 'nena miracle' a l'hospital d'Afrin, a Síria | Anas Alkharboutli / dpa
Desastre natural

La 'nena miracle' de Síria: nascuda sota la runa i única supervivent de la família

Temps de lectura: 1 minut
La 'nena miracle' a l'hospital d'Afrin, a Síria
Foto: La 'nena miracle' a l'hospital d'Afrin, a Síria | Anas Alkharboutli / dpa

A Jindires ja la coneixen com la 'nena miracle'. Nascuda al Kurdistan sirià mentre el terra tremolava, és l'única supervivent de la seva família. La mare va morir durant el part, però ella ha resistit miraculosament entre les runes. 

Què en sabem? TV3 ha parlat amb un cosí de la família que ha relatat com va viure la troballa:

  • "Estàvem excavant i traient la pols quan la vam trobar la criatura encara amb el cordó umbilical. Li hem tallat i li hem donat al meu cosí, que l'ha portat a un hospital", explica a una càmera de la televisió pública catalana.

  • El pare i els germans no han sobreviscut i els seus cossos esperen a ser enterrats.

Al detall: La nena evoluciona favorablement estretament vigilada pels metges. Haani Marouf, pediatra de l'hospital d'Afrin, explicava l'atenció mèdica que va rebre la petita:

  • "Ha estat exposada a un fred molt intens. Hem donat escalfor a la criatura i li hem proporcionat calci i una solució de sucre. Ara el seu estat ja és estable gràcies a Déu".

Context: Els morts a Síria i Turquia ja són 15.500, segons els últims càlculs, una xifra que creixerà en les pròximes hores amb tota seguretat. 

  • Sota zero, les feines de rescat són especialment difícils.
  • 500 infants de la marina espanyola es troben de camí a Turquia per ajudar en les feines de rescat. Des d'aquest dimecres, 55 militars i 5 gossos de la Unitat Militar d'Emergències (UME) es troben a la província de Gazeintep col·laborant en els treballs.

 

 

Categoria: Món Global