Món Global
Fotografia guanyadora del World Press Photo 2023 d'una dona ferida en un atac rus a Ucraïna
Foto: Fotografia guanyadora del World Press Photo 2023 d'una dona ferida en un atac rus a Ucraïna | Evgeniy Maloletka
Periodisme

Pulitzer per a tres periodistes de guerra ucraïnesos i dos fotoperiodistes espanyols

Temps de lectura: 2 minuts
Fotografia guanyadora del World Press Photo 2023 d'una dona ferida en un atac rus a Ucraïna
Foto: Fotografia guanyadora del World Press Photo 2023 d'una dona ferida en un atac rus a Ucraïna | Evgeniy Maloletka

Tres periodistes ucraïnesos han rebut el premi Pulitzer per la seva cobertura de la guerra d'Ucraïna des de Mariúpol. Els guardonats són Mstyslav Chernov, Evgeniy Maloletka i Vasilisa Stepanenko, que van ser els últims periodistes internacionals sobre el terreny informant sobre la situació a Mariúpol quan les forces russes es van apropar a la ciutat. Els tres periodistes treballen a Associated Press, igual com la també guardonada, Lori Hinnant, periodista francesa.

Per què és important? Els premis Pulitzer de la Universitat de Colúmbia són els premis més importants del periodisme. Reconeixen, en 22 categories, la importància i excel·lència de la tasca informativa arreu del món.

Què han fet? Els quatre periodistes premiats pel seu "valent reporterisme", van cobrir el setge a la ciutat de Mariúpol daurant la invasió russa d'Ucraïna per a l'agència Associated Press.

  • Evgeniy Maloletka va fer una fotografia d'una dona ferida després de l'atemptat bomba en un hospital de maternitat que la va fer guanyar el premi World Press Photo de l'any.
  • Mstyslav Chernov és reporter gràfic, cineasta, corresponsal de guerra i novel·lista i va adquirir renom amb les seves cobertures de la Revolució de la Dignitat i la Guerra del Donbass.
  • Vasilisa Stepanenko ha rebut tres premis per la seva feina com a productora de vídeo: el premi ICFJ, el premi George Polk i el premi de la Royal Television Society.
  • Lori Hinnant va formar part de l'equip d'Associated Press que van cobrir aquesta guerra. 

A Espanya: En la categoria de Breaking News Photography ha estat guardonat l'equip de fotoperiodistes de l'agència Associated Press que van cobrir la guerra d'Ucraïna. Entre els sis membres d'aquest equip hi ha dos espanyols: Emilio Morenatti i el català Bernat Armangué.

Visió global: Els mitjans dominants en totes les categories han estat els americans amb més renom i ja habituals reconeguts com són The Washington Post i Los Angeles Times.

Categoria: Món Global