Món Global
Isa Chacón, secretària nacional de la CUP retinguda a Turquia
Foto: Isa Chacón, secretària nacional de la CUP retinguda a Turquia | CUP
Drets civils

Una secretària nacional de la CUP, retinguda a Turquia per les eleccions

Temps de lectura: 1 minut
Isa Chacón, secretària nacional de la CUP retinguda a Turquia
Foto: Isa Chacón, secretària nacional de la CUP retinguda a Turquia | CUP

La policia turca reté aquest diumenge a la tarda Isa Chacón, una secretària nacional de la CUP que feia d'observadora internacional a les eleccions presidencials a Turquia.

Què en sabem? Chacón formava part d'una delegació organitzada pel Partit Democràtic del Poble d'Europa. En l'hora que hem escrit aquestes línies, fa a més de dues hores que està custodiada en una comissaria de la ciutat de Siirt, al sud-est del país, segons ha confirmat la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

A més: A banda d'Isa Chacón hi ha altres membres d'aquesta delegació retinguts a la comissaria de Siirt "per ordre de la fiscalia" i amb la documentació confiscada, segons ha afegit Reguant, que considera que el conflicte té a veure amb el recompte d'unes eleccions presidencials que decidiran el futur polític d'Erdogan.

Context: Turquia celebra uns comicis presidencials sense enquestes a peu d'urna i en què el president Erdogan aspira a un nou mandat davant Kemal Kiliçdaroglu, recolzat per una coalició de partits opositors.

  • El mandatari fa front al que aparentment podria ser el seu repte més gran a les urnes, amb alguns sondejos donant l'avantatge a Kiliçdaroglu a pocs dies de la votació.
Categoria: Món Global
Etiquetes: CUP Eleccions Turquia