Món Global
Un operari, entre les restes de l'accident ferroviari a l'Índia
Foto: Un operari, entre les restes de l'accident ferroviari a l'Índia | Europa Press
Àsia

Els vídeos del pitjor accident de tren a l'Índia: 261 morts i 900 ferits

Temps de lectura: 3 minuts
Un operari, entre les restes de l'accident ferroviari a l'Índia
Foto: Un operari, entre les restes de l'accident ferroviari a l'Índia | Europa Press

Autèntica tragèdia a l'Índia. Almenys 261 persones han mort i unes 900 més han resultat ferides després d'un dels pitjors accidents de tren al país asiàtic en dècades.

En detall: L'accident ha implicat tres trens, després que un comboi de passatgers que anava de Kolkata a Chennai hagi xocat a 127 quilòmetres per hora contra un tren de mercaderies. El tren, que ha acabat fet miques, ha quedat repartit per tota la via i ha provocat que també descarrilés un altre tren de passatgers que viatjava en l'altra direcció.

  • La tragèdia s'ha produït a les 18:55 d'aquest divendres 2 de juny a l'estat d'Odisha, a l'estat del país, segons informa l'agència de notícies ANI.
  • Els serveis de rescat han donat ja per recuperats tots els supervivents d'entre els ferros i, a partir d'ara, se centraran en la recuperació de cadàvers a l'enorme sinistre.

En xifres: El primer balanç oficial de víctimes indicava 261 persones mortes, tot i que aquesta fatídica xifra hauria augmentat a 288 segons la ministra de Finances de l'estat, Pramila Mallick. El nombre de ferits se situa, de moment, pels volts dels 900.

Els motius: La principal hipòtesi que podria explicar els motius de la tragèdia apunta cap a un error humà. L'exprés de Coromandel, el principal ferrocarril involucrat en el desastre, havia abandonat inesperadament la via principal minuts abans del xoc, segons dades del centre de control inicial analitzat pels responsables de transports.

Què diuen? El partit governant a Bengala Occidental, Trinamol Congress, ha exigit la renúncia del ministre de Ferrocarrils, Ashwini Vaishnaw, qui ha anunciat l'obertura d'una investigació per determinar les causes de l'accident; també ha donat les condolences a les famílies i amics de les víctimes.

  • "Com ha passat i perquè és quelcom que se sabrà després d'una investigació exhaustiva, però a priori, sembla tractar-se d'un error humà", ha dit un responsable de Ferrocarrils sota condició d'anonimat a la cadena NDTV.

En vídeo: Les xarxes socials s'han omplert d'imatges de com ha quedat la zona de la tragèdia.

D'on venim? És el sinistre més letal des del 1995, quan un altre xoc ferroviari va provocar la mort de 350 passatgers a l'estat d'Uttar Pradesh.

  • A més, és la tercera tragèdia en què l'exprés de Coromandel s'ha vist implicat en les darreres dues dècades; un primer descarrilament el 2022 va deixar un centenar de ferits, i un segon accident el 2009 va matar 16 persones i va provocar ferides en 200 persones.

A partir d'ara: Està previst que el primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, visiti la zona de l'accident i els hospitals on hi ha els ferits properament.

Categoria: Món Global