Món Global
El cel de Nova York ple de boira taronja, el fum dels incendis del Canadà.
Foto: El cel de Nova York ple de boira taronja, el fum dels incendis del Canadà. | Europa Press
Incendis

Les tètriques imatges de Nova York plena de fum dels incendis del Canadà

Temps de lectura: 2 minuts
El cel de Nova York ple de boira taronja, el fum dels incendis del Canadà.
Foto: El cel de Nova York ple de boira taronja, el fum dels incendis del Canadà. | Europa Press

L'skyline de la ciutat de Nova York està cobert del fum dels incendis del Canadà convertint les emblemàtiques imatges dels gratacels en un tètric paisatge. A més, la població nord-americana es troba en risc per la toxicitat de les partícules que ara estan suspeses a l'aire.

Per què és important? El cel de la ciutat de Nova York està cobert per una boirina procedent del fum dels incendis en diverses zones del Canadà. La gravetat de la situació ha portat les autoritats a demanar a la població que extremi les precaucions.

Què en sabem? El Servei Nacional Meteorològic dels Estats Units ha advertit de la precària qualitat de l'aire en algunes zones.

  • El govern de Nova Jersei, per exemple, ha demanat als ciutadans amb perfils de risc, que limitin la seva exposició a les partícules que floten a l'ambient.
  • A més, la visibilitat és tan baixa que diversos aeroports han hagut de cancel·lar vols.

També, l'alcalde de Nova York, Eric Adams, ha recomanat a les persones amb problemes respiratoris que no surtin de casa i les escoles públiques han aturat les activitats a l'aire lliure.

  • A Ottawa la situació és encara més greu, ja que el cel està totalment cobert per una boira taronjosa.

Context: El Canadà ha patit aquest any incendis que han cremat quatre milions d'hectàrees forestals, amb més de 400 focs registrats.

  • El clima sec i els forts vents han contribuït a l'expansió de les partícules cap als Estats Units.
  • Dilluns hi havia 413 focs actius al Canadà, segons les autoritats del país, una situació que el primer ministre, Justin Trudeau, va qualificar d'"aterridora".

Categoria: Món Global