Món Global
Mercenaris de Wagner
Foto: Mercenaris de Wagner | Wagner
Rússia

Wagner deixa de combatre a Ucraïna per les desavinences amb Putin

Temps de lectura: 2 minuts
Mercenaris de Wagner
Foto: Mercenaris de Wagner | Wagner

El Grup Wagner deixarà de combatre a Ucraïna després que el seu líder i fundador, Yevgeny Priogozhin, hagi rebutjat signar contractes amb Rússia.

Per què és important? Després de la revolta que els mercenaris van protagonitzar contra Putin, han decidit deixar de combatre per Rússia.

Què en sabem? Així ho ha indicat aquest dijous en una roda de premsa el portaveu del comitè de Defensa del Kremlin, Andrey Kartapolov, qui precisament ha identificat els desacords contractuals entre el grup i el govern rus com el detonant de la rebel·lió.

  • En declaracions recollides per l'agència de notícies estatal RIA, Kartapolov ha detallat que, dies abans de la revolta interna, el ministeri de defensa rus havia exigit compromisos per escrit als cossos que duien a terme tasques de combat en nom de Rússia, un acord que Priogozhin no va voler acceptar.

Context: El grup Wagner es va revoltar contra el president rus, Vladímir Putin, aquest cap de setmana passat.

  • Els mercenaris van arribar a controlar ciutats estratègiques i, fins i tot, van entrar a Moscou en cerca del líder del Kremlin. Finalment, després d'un acord entre ambdues parts la rebel·lió es va desinflamar. 

Què va passar? Els mercenaris Wagner es van revoltar contra Putin acusant-lo de deixar-los desemparats i sense cap estratègia. Després de controlar la ciutat de Rostov del Don, van avançar cap a la capital de Rússia. Allà van decidir aturar-se per evitar un "bany de sang". De fet, l'alcalde de la capital, Serguei Sobianin, va demanar a la població de Moscou que no surtis al carrer i va decretar la jornada de dilluns com a festiva per tal d'evitar que hi hagi activitat al carrer.

  • Finalment, el líder del grup paramilitar Wagner, Ievgueni Prigojin, s'exiliarà a Bielorússia i no serà processat penalment a Rússia. 

 
 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Rússia Guerra