Món Global
Missatge de Vladimir Putin a la població russa
Foto: Missatge de Vladimir Putin a la població russa | Europa Press
Rússia

La revolta de Wagner afebleix l'autoritat de Putin a Rússia

Temps de lectura: 2 minuts
Missatge de Vladimir Putin a la població russa
Foto: Missatge de Vladimir Putin a la població russa | Europa Press

El grup Wagner es va revoltar contra el president rus, Vladímir Putin, aquest cap de setmana. Els mercenaris van arribar a controlar ciutats estratègiques i, fins i tot, van entrar a Moscou en cerca del líder del Kremlin. Finalment, després d'un acord entre ambdues parts la rebel·lió es va desinflamar. Tot i això, ha deixat empremta en el gran líder rus.

Per què és important? L'aixecament en armes d'una facció important de les tropes del Kremlin, en aquest cas el grup de mercenaris Wagner, ha assentat un precedent a Rússia i l'autoritat de Putin s'ha vist afeblida.

Què va passar? Els mercenaris Wagner es van revoltar contra Putin acusant-lo de deixar-los desemparats i sense cap estratègia. Després de controlar la ciutat de Rostov del Don, van avançar cap a la capital de Rússia. Allà van decidir aturar-se per evitar un "bany de sang". De fet, l'alcalde de la capital, Serguei Sobianin, va demanar a la població de Moscou que no surtis al carrer i va decretar la jornada de dilluns com a festiva per tal d'evitar que hi hagi activitat al carrer.

  • Finalment, el líder del grup paramilitar Wagner, Ievgueni Prigojin, s'exiliarà a Bielorússia i no serà processat penalment a Rússia. 

La figura de Putin: La facilitat amb que Wagner va aproximar-se a Moscou sense cap aturador i la nefasta gestió del Kremlin ha deixat el president rus amb una imatge molt afeblida.

  • L'exèrcit rus no ha pogut aturar els mercenaris fins que no han arribat gairebé a les portes de la capital i Putin ha necessitat l'ajuda externa d'Aleksander Lukaixenko.
  • També es va poder veure com molts ciutadans russos es van apropar als mercenaris Wagner per donar-los el seu suport, fer-se fotografies i encoratjar-los a seguir lluitant. Una estampa que només fa que desgastar més el relat de poble unit que vol vendre Putin.
Categoria: Món Global