Món Global
Bandera de Portugal en una manifestació
Foto: Bandera de Portugal en una manifestació
Tribunals

Portugal perdonarà els presos menors de 30 anys amb motiu de la visita del Papa

Temps de lectura: 2 minuts
Bandera de Portugal en una manifestació
Foto: Bandera de Portugal en una manifestació

El govern de Portugal ha aprovat un projecte de llei que inclou un perdó de penes i una amnistia per a joves d'entre 16 i 30 anys, amb excepcions de delictes greus. 

Per què és important? L'executiu portuguès ha aprovat aquesta llei amb motiu de la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) que se celebrarà a Lisboa el pròxim agost i comptarà amb la presència del papa Francesc. 

En detall: El Parlament de Portugal ha aprovat una llei per perdonar a joves, menors de 30 anys, que hagin comès un delicte que no es consideri greu i que estiguin complint una condemna.

  • Aquesta llei inclou l'indult per a totes aquelles persones que tinguin una pena de fins a 8 anys de presó i també es perdonarà aquelles infraccions penals que no excedeixin l'any de presó o els 120 de multa. 
  • Els delictes que es perdonaran seran aquells que s'han comès fins al passat 19 de juny. 

El motiu: Aquest projecte de llei ha estat aprovat pel govern de Portugal amb motiu de la visita del Papa Francesc al país amb motiu de la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut. 

En profunditat: No es perdonaran aquells delictes relacionats amb el tràfic d'òrgans, el robo, els delictes contra la sobirania nacional i contra l'aplicació de l'estat de dret, els motins de presos, la corrupció en el sector privat i en el comerç internacional, el frau contra l'obtenció de subsidis i delictes contra infants, joves i altres persones vulnerables. 

  • Tampoc es perdonaran aquelles persones que hagin comès un delicte d'homicidi, infanticidi, violència domèstica, maltractament, ofensa greu a la integritat física, mutilació genital, matrimoni forçat, segrest, contra la llibertat sexual, l'extorsió, la incitació a l'odi, la discriminació, la violència, el tràfic d'influències, el blanqueig de diners o la corrupció. 
Categoria: Món Global