Món Global
Botiga de roba H&M
Foto: Botiga de roba H&M | Mike Mozart
Tribunals

H&M denuncia Shein i l'acusa de plagiar els seus dissenys

Temps de lectura: 1 minut
Botiga de roba H&M
Foto: Botiga de roba H&M | Mike Mozart

L'empresa H&M ha denunciat a l'estrella de la fast-fashion: Shein. L'acusa de no respectar els drets d'autor dels dissenys de les peces de roba i, per tant, de plagiar les seves peces. H&M reclama al jutge que aturi aquestes pràctiques.

Per què és important? La fama de la marca sueca cau en picat, ja ha estat subjecte de diverses polèmiques per les condicions laborals de les seves treballadores i els múltiples intents de blanquejar la seva imatge. 

Què en sabem? H&M ha aportat com a proves del cas diverses fotografies de dissenys d'una i altra empresa, com ara banyadors, jerseis, i vestits. 

  • La denúncia s'ha interposat contra dues companyies, d'una banda, Zoetop Business Co., amb seu a Hong Kong, anterior propietària de Shein, i d'altra banda, la companyia Shein Group Ltd.

D'on venim? Shein acumula més de dotze denúncies en només un any, per vulnerar la propietat intel·lectual d'altres marques de roba.

  • Una investigació publicada al diari The Wall Street Journal va fer públic que Shein havia acumulat almenys 50 denúncies per plagi en només tres anys.
  • Alguns casos s'han resolt amb acords, com ara l'assolit amb Nirvana, de qui van utilitzar la imatge en més d'una ocasió.

Exemple: Un clar exemple d'aquests fets és que, fa poques setmanes, Shein feia servir una fotografia d'una botiga de Bershka per l'anunci de l'obertura de la seva pop-up store a Barcelona.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Moda