Món Global
Greenpeace en una acció de protesta a la casa del primer ministre britànic, Rishi Sunak
Foto: Greenpeace en una acció de protesta a la casa del primer ministre britànic, Rishi Sunak | EFE / Greenpeace
Activisme

Greenpeace cobreix amb una lona gegant la casa del primer ministre britànic, Rishi Sunak

Temps de lectura: 2 minuts
Greenpeace en una acció de protesta a la casa del primer ministre britànic, Rishi Sunak
Foto: Greenpeace en una acció de protesta a la casa del primer ministre britànic, Rishi Sunak | EFE / Greenpeace

La residència del primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha despertat aquest dijous 3 d'agost coberta amb una gran lona negra que ha penjat un grup d'activistes de Greenpeace.

Què en sabem? Activistes de Greenpeace han cobert aquest dijous la mansió de Sunak amb una tela negra gegant per protestar contra l'explotació de petroli i gas al Mar del Nord.

  • L'acció de protesta s'ha dut a terme a Yorkshire, al nord d'Anglaterra, a on Sunak acostuma a instal·lar-se durant les seves vacances. En aquesta ocasió, però, el primer ministre no es trobava a casa, ja que es troba de vacances als Estats Units.

En detall: Segons ha informat Greenpeace, els activistes van utilitzar unes escales i cordes per escalar la mansió i, un cop a la teulada, han desplegat una tela de 200 metres quadrats per cobrir tota la casa que simbolitza el petroli.

  • D'altra banda, dos membres de l'organització han ensenyat una pancarta amb el missatge "Rishi Sunak, els beneficis del petroli o el nostre futur?" al jardí de la propietat.

Context: El primer ministre ha anunciat a principis d'aquesta setmana la concessió d'un centenar de noves llicències per explotar jaciments de petroli i gas.

  • Diverses organitzacions ecològiques s'han mostrat en contra i, segons diuen, impedirà arribar als objectius de neutralitat climàtica fixats per 2050. Per la seva banda, l'executiu sosté que la construcció de noves plantes de captació de carboni ajudarà a compensar les noves emissions.
  • Greenpeace assenyala que aquesta mesura va "en contra de les nombroses advertències dels mateixos assessors climàtics del Govern, l'Agència Internacional de l'Energia i de l'ONU de què qualsevol projecte de combustibles fòssils suposa el risc d'un major escalfament del planeta".
  • "Necessitem desesperadament que el nostre primer ministre sigui un líder climàtic, no un piròman climàtic", ha indicat Philip Evans, activista de Greenpeace al Regne Unit.

Categoria: Món Global