Societat
Aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Foto: Aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas | EFE
Protesta

Tancada una pista de l'aeroport de Barajas per una protesta d'activistes

Actualitzat: Divendres, 21 de juliol de 2023. 15:27
Temps de lectura: 2 minuts
Aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas
Foto: Aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas | EFE

L'aeroport de Barajas de la capital espanyola ha hagut de tancar una de les seves pistes per la protesta d'activistes mediambientals. 

Què en sabem? Aquest divendres a primera hora del matí, dos activistes mediambientals s'han enganxat a l'asfalt d'una de les pistes de l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas. 

  • L'acció ha estat reivindicada pel col·lectiu ecologista Futuro Vegetal i dos activistes han aconseguit enganxar les seves mans al terra de l'aeroport. 

El motiu: L'objectiu de l'acció dels activistes era impedir el tràfic aeri i per denunciar que cap dels partits polítics no ha presentat "mesures que estiguin a l'altura" per fer front al canvi climàtic. 

En detall: Els dos activistes han aconseguit superar tota la seguretat de l'aeroport i arribar a la pista d'aterratge. 

  • Segons ha comunicat l'entitat ecologista, els dos assaltants portaven una pancarta amb el lema "El poble unit funciona sense partit". 

Situació actual: Finalment, s'ha recuperat la circulació del trànsit aeri a la pista de l'aeroport afectada, després que la Guàrdia Civil hagi detingut a tres activistes per l'acció de protesta. 

  • Els detinguts són dues de les activistes que s'han enganxat al terra de la pista i un home que s'encarregava de gravar-ho tot en vídeo. 
  • Tots tres es troben a les dependències de la Guàrdia Civil de l'aeroport, acusats de delictes de desordres públics, danys materials -per haver trencat una tanca perimetral- i contra la seguretat aèria. 

Què diuen? Des de l'entitat ecologista Futuro Vegano han volgut explicar el motiu de la seva reivindicació: "Fem una crida a la població que, amb independència del resultat de les pròximes eleccions, s'organitzi per fer front a les pitjors conseqüències de la Crisi Climàtica". 

  • L'associació reconeix que hi ha partits que porten mesures a favor d'aturar el canvi climàtic, però alerten que n'hi ha d'altres que porten "posicionaments obertament negacionistes". 
  • El comunicat acaba dient: "Apostar per un canvi al sistema agroalimentari que ens permeti mitigar els pitjors escenaris de la Crisi Climàtica és tasca de tota la població. Necessitem organitzar-nos per fer-ho possible sense esperar que les institucions actuïn".