Eleccions generals 2023
La lona de Greenpeace
Foto: La lona de Greenpeace | Greenpace
Eleccions generals

Greenpeace penja una lona amb els candidats del 23-J despullats: "Us la sua?"

Temps de lectura: 2 minuts
La lona de Greenpeace
Foto: La lona de Greenpeace | Greenpace

Greenpeace ha penjat aquest dimarts al matí una lona a la coneguda Porta d'Alcalà de Madrid on apareixen els candidats del 23-J despullats. 

Per què és important? L'entitat ecologista i pacifista denuncien que els candidats que opten a la presidència del govern espanyol en les eleccions del pròxim 23 de juliol no estan interessats en el canvi climàtic. 

Què en sabem? Diferents activistes de Greenpeace han penjat una lona a la Porta d'Alcalà de la capital espanyola amb la cara dels candidats a les eleccions del 23-J on surten despullats i suant pel canvi climàtic.  

  • "El canvi climàtic us la sua?", es llegeix a la lona, en la qual apareixen els candidats del PSOE, Pedro Sánchez, de Sumar, Yolanda Díaz, de Vox, Santiago Abascal, i del PP, Alberto Núñez Feijóo.

En detall: Tot i que la lona denuncia a tots els candidats, ho fa de manera diferent pels de l'esquerra que amb els del bloc de la dreta. 

  • En la imatge, Sánchez i Díaz apareixen amb cara de preocupació, mentre Abascal i Feijóo amb un somriure.
  • "No totes les propostes són iguals. Per això uns candidats apareixen més preocupats i els altres menys", apunten des de l'organització ecologista.

A més: Els activistes de Greenpeace que han desplegat la lona també portaven cartells amb el lema "Vota pel que més vulguis".

Context: És la tercera lona que es penja en edificis madrilenys durant aquesta campanya electoral. La primera va ser la que es coneix com la "lona de l'odi", penjada per Vox i on es podia veure com "tiraven a unes escombraries" banderes LGTBI, independentistes o feministes.