Open Melon
Antifeixistes tapant la lona de Desokupa
Foto: Antifeixistes tapant la lona de Desokupa
Madrid

Col·lectius antifeixistes boicotegen la lona de Desokupa contra polítics d'esquerres

Temps de lectura: 2 minuts
Antifeixistes tapant la lona de Desokupa
Foto: Antifeixistes tapant la lona de Desokupa

Col·lectius antifeixistes i per un habitatge digne han boicotejat la lona que va penjar Desokupa a Madrid contra polítics d'esquerres.

Què ha passat? Activistes d'esquerres han penjat un cartell sobre la lona de Desokupa, que ha provocat l'ira del líder de l'empresa que desnona famílies per diners.

  • El col·lectiu antifeixista ha penjat un cartell on exigeixen habitatges gratis, de qualitat i sota "control obrer": "Ni lloguers, ni hipoteques, ni deutes".
  • També un altre cartell que tapa la cara dels polítics d'esquerres que Desokupa havia assenyalat on s'exposen dades dels desnonaments i el nombre de cases buides que hi ha: "El problema no és l'okupació".

Reaccions: Daniel Esteve, propietari de Desokupa, ha criticat els antifeixistes que li han tapat la lona amb pancartes a favor de l'habitatge universal i els ha titllat de "ratolins".

  • En aquest sentit, ha demanat difusió perquè "tota Espanya s'assabenti la 'pupa' que fa la lona de la llibertat".

D'altra banda: El PSOE va denunciar a la Junta Electoral Central la lona instal·lada per Desokupa al centre de Madrid contra el govern del PSOE i Unidas Podem. El partit de Pedro Sánchez també té la intenció de denunciar el cartell per la via penal pel que consideren que és una "nova lona de l'odi".

  • ERC també denunciarà aquesta organització "nazi", segons ha qualificat el seu portaveu a Madrid, Gabriel Rufián, un dels principals líders polítics en la diana d'aquesta empresa dedicada al desallotjament extrajudicial d'ocupes.

El més nou: Aquest dijous hem sabut que Desokupa ha estat condemnada per primer cop per vulnerar el dret a la imatge d'un activista.

Categoria: Open Melon