Eleccions generals 2023
La lona a l'edifici del centre de Madrid
Foto: La lona a l'edifici del centre de Madrid | Europa Press
Junta Electoral

Vox retira la polèmica "lona de l'odi" per ordre de la Junta Electoral

Actualitzat: Dimarts, 27 de juny de 2023. 17:03
Temps de lectura: 2 minuts
La lona a l'edifici del centre de Madrid
Foto: La lona a l'edifici del centre de Madrid | Europa Press

La Junta Electoral ha ordenat al partit d'extrema dreta que retiri la polèmica lona que va en contra del col·lectiu LGTBI, del feminisme o l'independentisme, entre d'altres. 

El més nou: El partit d'extrema dreta ha acabat retirant la lona aquest dimarts al migdia, cap a les 14:00. 

Per què és important? Vox va penjar una lona amb missatges en contra de diferents col·lectius en un edifici del centre de Madrid. 

Què en sabem? La Junta Electoral de zona de Madrid ha ordenat a Vox que retiri la que ja es coneix com la "lona de l'odi" del centre de Madrid. 

  • Vox tenia fins aquest dimarts a la tarda per retirar la lona penjada al centre de la capital espanyola, entre els carrers Alcalá i Goya. 
  • La lona, que porta el títol "Decideix el que importa", es pot veure com una mà llença a una brossa la bandera del col·lectiu LGTBI, la comunista, l'estelada, la del símbol del feminisme i el logo de l'Agenda 2030. 

Què diuen? L'àrbitre electoral obliga a l'extrema dreta a retirar la lona perquè considera que té "la intenció de persuadir l'elector per donar suport a aquesta formació". 

  • La Junta Electoral també apunta que "el fet que no es demani expressament el vot de l'elector no és motiu per no considerar com a propaganda electoral qualsevol activitat que directament o indirectament pretengui la captació de sufragis". 
  • Tot i demanar que es retiri la lona, la Junta no sanciona a Vox i no es pronuncia sobre si és il·legal el seu contingut. 

D'on venim: El PSOE va denunciar a la Junta Electoral de zona la polèmica lona que va penjar el partit de Santiago Abascal al centre de Madrid ara ja fa uns dies. 

  • Els socialistes han contestat a la retirada de la lona penjant una bandera LGTBI a la façana de la seu central al carrer de Ferraz. 

Previsions: Els partits podran demanar el vot als ciutadans durant la campanya electoral que durarà quinze dies i començarà a les 00:00 del divendres 7 de juliol i finalitzarà a les 24:00 del divendres 21 de juliol.