Món Global
Johannesburg, Sudàfrica
Foto: Johannesburg, Sudàfrica | Wikimedia Commons
Successos

Moren més de 70 persones en l'incendi més mortífer de la història de Johannesburg

Temps de lectura: 2 minuts
Johannesburg, Sudàfrica
Foto: Johannesburg, Sudàfrica | Wikimedia Commons

Ja són 73 les persones que han perdut la vida en l'incendi d'un edifici del districte financer de Johannesburg, Sudàfrica, que ha deixat fins ara 52 ferits. És l'incendi més mortífer viscut mai a la ciutat.

Què en sabem? Segons informacions proporcionades pel portaveu del Servei de Gestió d'Emergències, Robert Mulaudzi, "l'operació de cerca i rescat continua" i, per tant, "existeix una gran possibilitat que el nombre de cadàvers augmenti".

Context: El foc es va originar al voltant de la una de la matinada d'aquest dijous. L'estructura de l'edifici va començar a treure fum quan encara hi havia multitud de persones al seu interior.

  • Els bombers van acudir immediatament al lloc dels fets i van començar a evacuar la zona. "Cada pis té un assentament informal, i els qui intentaven sortir de la zona van quedar atrapats a causa de l'estructura entre els pisos", ha explicat Mulaudzi.
  • Encara es desconeixen les causes que van originar les flames, segons ha informat el portal de notícies sudafricà News24.
  • L'elevat nombre de vides perdudes ha convertit aquest en l'incendi més mortífer de la història de Johannesburg.

Què diuen? L'alcalde de la ciutat, Kabelo Gwamanda, s'ha traslladat al lloc dels fets en senyal de suport.

  • El ministre de presidència, Khumbudzo Ntshaveni, ha dit que la situació continua en mans del govern local i del govern provincial i que, per tant, "permetrem que les investigacions de les autoritats tinguin lloc, després ens entregaran un informe i adoptarem les mesures posteriorment", ha dit.
  • També ha afegit que si els serveis d'emergències del país necessiten "reforços", l'ajuda "s'ofereix".

En imatges: Veïns i mitjans locals han compartit impactants imatges de les flames a través de les xarxes socials.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Incendis