Món Global
Joe Biden
Foto: Joe Biden | EFE
Estats Units

Els republicans engeguen la maquinària per l''impeachemnt' a Joe Biden

Temps de lectura: 1 minut
Joe Biden
Foto: Joe Biden | EFE

El president de la Cambra de Representants nord-americana i líder republicà, Kevin McCarthy, ha obert una investigació d'impeachment contra el president del país, Joe Biden. 

Per què és important? Als Estats Units, un impeachment és un judici polític el qual una legislatura pot presentar càrrecs contra un funcionari públic per una mala conducta. El procés pot acabar amb la destitució de l'investigat. 

Què en sabem? El líder dels republicans al Congrés nord-americà ha iniciat els tràmits per obrir una investigació de judici polític contra Biden. 

  • Tot i que tot apunta que el procés no prosperarà, l'obertura de la investigació reflecteix la pressió conservadora contra el president dels Estats Units. 

El motiu: Els republicans acusen Biden d'intervenir en els negocis a l'estranger del seu fill Hunter. Segons el partit de Donald Trump, el president hauria aprofitat les connexions polítiques per benefici econòmic del seu fill. 

  • A més, els conservadors creuen que l'Administració demòcrata ha tingut un tracte de favor per ser qui és. 

En detall: L'obertura de la investigació permetrà als conservadors sol·licitar més informació sobre les acusacions que fan. Ara poden sol·licitar registres bancaris o altres documents per demostrar si ha hagut fets delictius relacionats amb la corrupció. 

Previsions: Tot apunta que l'impeachment a Biden no tirarà endavant, ja que la decisió final l'ha de prendre el Senat. Actualment, el bloc progressista té majoria absoluta i no donaria suport a una destitució del president nord-americà.