Món Global
 Julia Ormond, actriu
Foto: Julia Ormond, actriu | EFE
Agressió Sexual

Julia Ormond denuncia Weinstein per agressió sexual i a Disney per encobrir-ho

Temps de lectura: 2 minuts
 Julia Ormond, actriu
Foto: Julia Ormond, actriu | EFE

Julia Ormond actriu britànica ha denunciat el director de Hollywood Harvey Weinstein per agressió sexual l'any 1995. També ha denunciat la productora Walt Disney i l'agència de talents CAA com a còmplices, perquè ho va comunicar i no van fer res al respecte.

Per què és important? Weinstein du a l'esquena dues condemnes per delictes de violació, sexe oral forçat i conducta sexual inapropiada contra més de 100 dones.

D'on venim? Els primers casos contra Weinstein van començar a sortir a la llum l'any 2015, però no va ser fins a l'any 2017 que la premsa va començar a cobrir els fets que el cas va prendre una altra dimensió. Va ser aleshores quan es va desfermar el moviment #MeToo.

  • Infinitat d'actrius, models i dones del món del cinema van denunciar el productor per agressió sexual sistemàtica.
  • Weinstein que té 71 anys és a la presó complint una condemna de 23 anys a Nova York per aquests fets.
  • El mes de febrer va rebre una segona sentenciat de culpabilitat per la qual haurà de complir 16 anys més de presó a Los Angeles.

Què en sabem? L'actriu acusa Weinstein d'haver-se posat a sobre d'ella, d'haver-se masturbat i d'obligar-la a practicar-li sexe oral després d'un sopar de feina. Ho recull la revista Variety que ha publicat la informació.

  • L'agressió contra Ormond va ser fa gairebé 30 anys, però l'actriu ha pogut fer la denúncia gràcies a la Llei de Supervivents Adults, aprovada l'any passat a Nova York.

Què han dit? L'agència CCA ha qualificat d'"infundades" les acusacions d'Ormond, i ha assegurat que l'actriu va demanar molts diners a canvi de no incloure-la a la denúncia:

  • "Els advocats de Julia Ormond van exigir 15 milions de dòlars a canvi de no fer públiques les denúncies contra l'agència, i CAA va rebutjar immediatament aquesta demanda".