Món Global
Soldats israelians patrullen les carreteres properes a la frontera amb Gaza
Foto: Soldats israelians patrullen les carreteres properes a la frontera amb Gaza | EFE
Guerra

Caos i terror en un festival a Israel: Membres de Hamàs maten 260 persones

Temps de lectura: 2 minuts
Soldats israelians patrullen les carreteres properes a la frontera amb Gaza
Foto: Soldats israelians patrullen les carreteres properes a la frontera amb Gaza | EFE

Els equips de rescat israelians han recuperat més de 250 cadàvers al recinte on se celebrava un concert de música electrònica, en una zona desèrtica a prop de la Franja de Gaza.

Per què és important? Israel ha declarat la guerra a Palestina després que Hamàs, la facció més radical i declarada terrorista, hagi sembrat el terror amb centenars d'assassinats i fent ostatges dones, nens i gent gran.

Què en sabem? Els milers d'assistents al Festival de Música Nova van ser testimonis dels coets que es van llançar a primera hora de dissabte durant l'atac de Hamàs. Posteriorment, l'arribada al recinte persones armades va provocar una fugida massiva dels participants mentre encara, de fons, sonava la música.

  • El festival s'havia organitzat coincidint amb la festivitat jueva del Sukkot. Va començar a les 23:00 de divendres i va durar tota la nit amb milers d'assistents, la majoria israelians d'entre 20 i 40 anys.

En detall: Les xarxes socials recullen des de llavors la crida desesperada dels familiars que encara no tenen notícies dels seus fills desapareguts al festival.

  • Es creu que molts dels joves poden haver estat capturats com a ostatges i es troben a Gaza. També s'han vist vídeos on es pot veure com els participants del festival s'amaguen entre les plantes dels homes armats.

En imatges: Les escenes que es poden veure als vídeos compartits a les xarxes socials mostren el pànic, el caos i la incertesa dels assistents al festival.

Context: L'esclat d'aquest històric conflicte a l'Orient Mitjà preocupa profundament, amb un miler de persones mortes en només dos dies pels atacs entre l'exèrcit israelià i el grup terrorista de Hamàs, que controla la Franja de Gaza, en disputa constant.

  • Tot plegat no deixa de ser un monumental fracàs de la comunitat internacional, ja que el conflicte ha existit des de mitjans del segle XX arran de la creació forçada d'Israel com a solució per acollir població jueva sobre territori palestí, població del qual ha patit persecucions i invasions des de llavors.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra