Món Global
Maya Villalobo, la primera ciutadana espanyola morta a Israel per la guerra amb Hamàs
Foto: Maya Villalobo, la primera ciutadana espanyola morta a Israel per la guerra amb Hamàs | EFE
Guerra

3.300 morts, inclosa una espanyola, pels atacs entre Israel i Hamàs

Temps de lectura: 3 minuts
Maya Villalobo, la primera ciutadana espanyola morta a Israel per la guerra amb Hamàs
Foto: Maya Villalobo, la primera ciutadana espanyola morta a Israel per la guerra amb Hamàs | EFE

El recompte de palestins i israelites morts pels atacs entre Israel i Hamàs assoleix les 3.300 víctimes. Mentrestant, el govern espanyol ha confirmat la mort d'una ciutadana espanyola, Maya Villalobo, en aquest cas a conseqüència de l'atac de Hamàs contra el país hebreu.

Per què és important? La comunitat internacional assisteix a l'esclat definitiu de la guerra a l'Orient Mitjà des que el grup terrorista palestí ataqués Israel per respondre a les invasions sobre el seu territori, i aquest els declarés la guerra ara fa cinc dies.

En xifres: Les autoritats de Gaza han confirmat la xifra de més de mil palestins morts pels atacs d'Israel; concretament 1.055 palestins que anomenen "màrtirs". La xifra de ferits "de diversa consideració" assoleix els 5.184.

  • Per la seva banda, la darrera actualització d'Israel sobre ciutadans morts parla de 1.200 víctimes i 3.000 ferits, segons xifres recollides pel diari 'The Times of Israel'.

A més: El Ministeri d'Afers Exteriors liderat per José Manuel Albares ha confirmat aquest dimecres 11 d'octubre la mort d'un dels dos espanyols desapareguts arran del conflicte.

  • Es tracta de Maya Villalobo Sinvany, una ciutadana hispano-israelita de Sevilla i de 19 anys que es trobava fent el servei militar a Israel, molt a prop de la Franja de Gaza. La va sorprendre l'atac de Hamàs del passat dissabte, el mateix bombardeig que va suposar l'inici oficial de la guerra.
  • Mentrestant, hi ha un altre espanyol afectat pel conflicte. És Iván Illarramendi Saizar, de 46 anys i nascut a Gipúscoa. Viu també a prop de Gaza i es troba desaparegut juntament amb la seva dona, de nacionalitat xinesa; ells també van ser sorpresos per l'atac de Hamàs.

Què diuen? El govern espanyol ha reiterat en un comunicat la seva "més enèrgica condemna de l'atac terrorista de Hamàs a Israel", i ha expressat el seu "més profund pesar i totes les condolences a la família" de Maya Villalobo.

Per acabar: Prop del 60% dels ferits als bombardeigs d'Israel són dones i nens, segons les autoritats palestines, que han demanat a la població que doni sang a l'hospital Al Shifa i altres centres sanitaris.

  • El Ministeri de Sanitat ha assenyalat que ja no queden llits d'hospital i que cada cop tenen menys medicaments. Això s'explica no només pels atacs, sinó pel bloqueig que el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha ordenat sobre els dos milions de palestins que habiten la Franja de Gaza, on ha tallat la provisió de menjar, gas, llum i aigua.
  • Per la seva banda, l'exèrcit israelita ha explicat que segueix atacant Gaza "a una escala sense precedents".
Categoria: Món Global
Etiquetes: Guerra Israel