Món Global
Gaza sent bombardejat
Foto: Gaza sent bombardejat | EFE
Orient Pròxim

Israel ordena evacuar més d'un milió de palestins del nord de Gaza en 24 hores

Temps de lectura: 2 minuts
Gaza sent bombardejat
Foto: Gaza sent bombardejat | EFE

Israel ha ordenat evacuar cap al sud més d'un milió de palestins del nord de la Franja de Gaza en 24 hores. Així ho ha informat l'Exèrcit israelià a les Nacions Unides (ONU) i l'organització ha assegurat que aquesta ordre és "impossible" per la dificultat de moure's per la franja.

Per què és important? El setge israelià a la Franja de Gaza s'ha intensificat cada dia més i ara reclamen evacuar el nord de la zona per buidar-la.

En profunditat: L'Organització de Nacions Unides afirma que és impracticable moure un milió de palestins de les seves cases cap al sud i s'hi ha oposat a la demanda d'Israel. 

  • L'ordre hauria estat emesa per l'Exèrcit israelià a l'Oficina de l'ONU per la Coordinació d'Afers Humans i el Departament de Seguretat de Gaza divendres a la mitjanit. Israel acusa els militants de Hamàs, a qui han declarat la guerra, d'amagar-se dins de túnels sota les ciutats de la Franja. "Aquesta evacuació és per la seva pròpia seguretat", reblen des d'Israel.

En detall: Stéphane Dujarric, portaveu del secretari general de l'ONU, ha declarat a diversos mitjans de comunicació que les Forces de Defensa d'Israel (IDF) havien comunicat als funcionaris de l'ONU que treballen a Gaza "que tota la població de Gaza al nord de Wadi Gaza havia de traslladar-se al sud de Gaza en les pròximes 24 hores", i va afegir que es tractava d'aproximadament 1,1 milions de persones.

  • Dujarric ha explicat que la mateixa ordre s'aplicava també a tot el personal de l'ONU i a les persones refugiades en les seves instal·lacions, incloses escoles, centres de salut i clíniques. L'Agència de l'ONU per als Refugiats Palestins (ACNUR) acull a més del 60% de les 423.000 persones desplaçades en els últims dies en la Franja de Gaza.

 

 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra