Món Global
Agents de policia i experts forenses es troben davant l'escola de secundària d'Arras
Foto: Agents de policia i experts forenses es troben davant l'escola de secundària d'Arras | EFE
Terrorisme

Un professor mort i dos ferits per un apunyalament múltiple a un institut de França

Actualitzat: Divendres, 13 d'octubre de 2023. 17:00
Temps de lectura: 1 minut
Agents de policia i experts forenses es troben davant l'escola de secundària d'Arras
Foto: Agents de policia i experts forenses es troben davant l'escola de secundària d'Arras | EFE

Un professor ha mort i dues persones han resultat ferides en un apunyalament múltiple en un institut de la població francesa d'Arras, al nord-est de París.

Què en sabem? Segons les primeres informacions, un antic alumne de l'escola ha entrat dins del centre armat amb un ganivet.

  • Els fets han tingut lloc cap a les 11:00 del matí d'aquest divendres i a causa de l'apunyalament múltiple ha mort un professor i dues persones, un altre docent i un agent de seguretat, han estat evacuats amb ferides.
  • Segons els testimonis, l'assaltat, d'uns 20 anys, ha entrat a l'institut i ha intentat apunyalar diverses persones mentre cridava en àrab "Déu és gran".
  • La Fiscalia antiterrorista ha obert una investigació i està previst que el president francès, Emmanuel Macron, es desplaci a la zona.

En detall: Les autoritats ja tenien fitxat l'atacant dins de la categoria que l'inclou com a persones amb una possible tendència a perpetrar actes terroristes. De fet, alguns mitjans apunten que estava radicalitzat.

  • La Fiscalia antiterrorista ja ha confirmat l'obertura formal d'una investigació, un pas que no s'acostuma a donar si ja des del primer moment es considera que es tracta d'un succés sense cap altre tipus de motivació política. La policia també ha detingut el seu germà gran.
Categoria: Món Global