Món Global
Un pare i una filla palestina que han patit el bombardeig a l'hospital
Foto: Un pare i una filla palestina que han patit el bombardeig a l'hospital | EFE
Orient Pròxim

Un míssil massacra un hospital de Gaza matant centenars de civils

Temps de lectura: 2 minuts
Un pare i una filla palestina que han patit el bombardeig a l'hospital
Foto: Un pare i una filla palestina que han patit el bombardeig a l'hospital | EFE

Crua matança. L'hospital Al-Ahli, situat a la zona central de la Franja de Gaza ha estat bombardejat aquest dimarts a la nit amb un míssil que ha deixat centenars de morts i ferits civils, i molts d'altres sepultats sota les runes. 

Qui ha sigut? Hamàs, facció integrista de Palestina, i l'autoritat palestina acusen Israel de disparar sense pietat contra l'hospital, però des del govern israelià asseguren que es tracta d'un projectil disparat pels musulmans que s'hauria desviat. 

  • "Segons l'anàlisi dels sistemes operatius de les FDI, es va dur a terme un llançament de coets enemics cap a Israel, que va passar prop de l'hospital, quan ha estat impactat", afirmen des de Tel-Aviv. En canvi, des de Gaza, el portaveu de Defensa Civil Palestina, Mahmoud Basal, sosté que Israel és culpable  d'un "genocidi segons totes les definicions".

Conseqüències: El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha cancel·lat la reunió que tenia programada amb el president dels EUA, Joe Biden, que s'anava a produir a Jordània aquest dimecres. El líder palestí, que tampoc és ben rebut per Hamàs, es troba actualment a la capital de Cisjordània o West Bank, Ramallah.

  • Egipte, Jordània, Qatar i Turquia han condemnat en bloc la massacre de l'hospital i han lamentat les dures imatges que han transcendit de l'horrible matança. "L'expansió dels atacs israelians a hospitals, col·legis i altres centres de població és una escalada perillosa", afirmen des de Qatar.

Per acabar: El canceller d'Alamània, Olaf Scholz, i el primer ministre romanès, Marcel Ciolacau, van visitar aquest dimarts Israel, igual que tenia previst fer-ho el president dels EUA i el de França, Emmanuel Macron, aquest dimecres. També té programada una visita el primer ministre britànic, Rishi Sunak, per solidaritzar-se amb els israelians.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra