Món Global
El papa Francesc
Foto: El papa Francesc | Flickr
Vaticà

El Vaticà accepta la benedicció de parelles homosexuals però sense considerar-les matrimoni

Temps de lectura: 1 minut
El papa Francesc
Foto: El papa Francesc | Flickr

El Papa Francesc ha aprovat aquest dilluns un document doctrinal que permet la benedicció de parelles entre persones del mateix sexe.

Per què és important? Tot i aquest "canvi" del Vaticà, aquestes unions no estaran equiparades amb el matrimoni.

  • En total, hi ha 38 punts en què l'Església manté el seu argumentari contra el matrimoni homosexual i és el 39 quan obre la porta a la benedicció per a aquestes parelles.

Què en sabem? Segons un document publicat aquest dilluns per la Congregació per a la Doctrina de la Fe, serà possible beneir parelles formades per persones del mateix sexe, però al marge de qualsevol ritualització i imitació del matrimoni.

  • A la declaració s'explica que davant la petició de dues persones de ser beneïdes, encara que la seva condició de parella sigui "irregular", serà possible que el ministre ordenat doni el seu consentiment.
  • Tot plegat, el prefecte de la Congregació també deixa clar que en cap cas es convalida "el seu estatus ni s'altera de cap manera l'ensenyament perenne de l'Església sobre el matrimoni".

Context: Fa dos anys i mig aquest mateix organisme va descartar aquest plantejament, però argumentava que "no és lícit impartir una benedicció a relacions, o parelles fins i tot estables, que impliquen una praxi sexual fora del matrimoni".

  • Actualment, 67 països penalitzen les relacions homosexuals, 11 dels quals —Mauritània, Nigèria, Somàlia, Afganistan, Brunei, Iran, Pakistan, Qatar, Aràbia Saudita, Unió dels Emirats Àrabs i Iemen— ho castiguen amb la pena de mort. 
Categoria: Món Global
Etiquetes: LGBTIQ+ Religió