Món Global
El president rus, Vladimir Putin
Foto: El president rus, Vladimir Putin | Flickr
Guerra

Putin amenaça amb una guerra nuclear a Occident capaç de "destruir la civilització"

Temps de lectura: 2 minuts
El president rus, Vladimir Putin
Foto: El president rus, Vladimir Putin | Flickr

El president rus, Vladímir Putin, adverteix a l'OTAN que les conseqüències de l'enviament de tropes a Ucraïna seran "tràgiques".

Per què és important? Es compleixen dos anys de l'inici de la guerra d'Ucraïna i encara no hi ha raons per creure que el conflicte s'acabarà aviat. Ara Putin ha tornat a desafiar Europa. 

Què diu? "Han començat a parlar sobre la possibilitat d'enviar a Ucraïna contingents militars de l'OTAN, però recordem la sort dels que en el seu moment van enviar tropes al territori del nostre país. Ara les conseqüències per als possibles intervencionistes seran molt més tràgiques", ha dit Putin en el seu discurs anual davant del Parlament. 

  • Aquestes paraules fan referència a les declaracions del president francès, Emmanuel Macron, que dilluns va suggerir que no caldria descartar l'enviament de tropes a Ucraïna.
  • "No va ser Rússia la que va començar la guerra al Donbàs, però nosaltres farem tot el possible per acabar-la, erradicar el nazisme i complir amb els objectius de l'operació militar especial a Ucraïna", ha assegurat el president rus. 
  • Putin també ha dit que qui intenti envair Rússia s'enfrontarà a conseqüències més dures que a la Segona Guerra Mundial: "Han d'entendre que nosaltres també tenim armes, armes que els poden derrotar en el seu territori i per descomptat això seria molt perillós perquè podria desencadenar l'ús d'armes nuclears, ho entenen?".

A més, seguint amb el to amenaçador, Putin ha assegurat als països de l'OTAN que s'arrisquen a un conflicte nuclear si envien tropes a Ucraïna, i ha afegit que Rússia ha de reforçar el districte militar occidental després de l'admissió de Finlàndia i Suècia a l'aliança atlàntica.

  • El president també ha assenyalat estar disposat a dialogar amb els Estats Units sobre estabilitat estratègica.