Món Global
Kate Middleton amb els seus tres fills
Foto: Kate Middleton amb els seus tres fills | @KensingtonRoyal
Regne Unit

La polèmica foto de la reaparició de Kate Middleton: és un muntatge?

Temps de lectura: 3 minuts
Kate Middleton amb els seus tres fills
Foto: Kate Middleton amb els seus tres fills | @KensingtonRoyal

La fotografia de la reaparició de la princesa de Gal·les ha fet saltar les alarmes. Molts usuaris a les xarxes socials consideren que la instantània està retocada o manipulada i fins a quatre agències de fotografia internacionals han retirat la foto de la princesa amb els seus tres fills. 

Per què és important? Kate Middleton, la princesa de Gal·les, fa dos mesos que va desaparèixer de la vida pública després de ser operada de l'abdomen. Durant aquest temps, Buckingham no ha informat sobre l'estat de salut de la princesa i tampoc s'ha deixat veure davant de la mirada pública. Fins fa poc, quan els prínceps de Gal·les van compartir una polèmica imatge. 

Què en sabem? Aquest diumenge s'ha celebrat el Dia de la Mare al Regne Unit. El Palau de Kensignton ha compartit una foto de Caterina amb els seus tres fills. La foto, que hauria estat capturada pel príncep Guillem, ha estat compartida a les xarxes socials del príncep i la princesa de gal·les amb el següent missatge: "Gràcies pels vostres bons desitjos i continu suport al llarg dels darrers dos mesos. Desitjant a tots un feliç Dia de la Mare". 

  • Però la polèmica ha saltat després que diferents usuaris de les xarxes socials considerin que la fotografia està manipulada. Unes especulacions que generen més incògnita sobre la situació de la princesa Caterina.
  • Quatre agències de fotografies internacionals reconegudes han retirat la foto de circulació després de considerar que pot estar manipulada. Les agències que ja han decidit no compartir la instantània de la família reial són Getty Images, AFP, Reuters i Associated Press. 

El motiu: En la imatge compartida per la família reial, es pot observar com en una de les mans de la princesa Carlota, la mà esquerra,  hi ha una "inconsistència en l'alineació". 

  • Davant d'aquest detall, les xarxes socials i l'opinió pública han començat a crear diferents teories i a preguntar-se quin és l'estat real de salut de la princesa Caterina. 

En detall: La imatge publicada a les xarxes socials de la família reial ha estat portada de diferents diaris i pàgines web durant aquest 10 de març. A finals del dia, l'agència Associated Press va emetre una notificació sobre la fotografia: "Notificació de matar", un concepte utilitzat en el sector per anunciar que una fotografia ha estat manipulada. 

  • Les agències de fotografies sempre es comprometen que les fotografies que comparteixen siguin reals i sense retocs, és per aquest motiu que les quatre agències més importants han retirat la instantània de la Kate Middleton i els seus tres fills. 

A més: Les especulacions amb la fotografia no deixen de créixer. A més de la part del braç de la princesa carlota que hauria patit un retoc, els usuaris a les xarxes socials veuen més errors de manipulació dins de la fotografia. 

Categoria: Món Global