Món Global
Moment del xoc
Foto: Moment del xoc | X
Successos

VÍDEO: S'esfondra un pont a Baltimore pel xoc d'un vaixell: desenes de cotxes cauen a l'aigua

Actualitzat: Dimarts, 26 de març de 2024. 12:30
Temps de lectura: 2 minuts
Moment del xoc
Foto: Moment del xoc | X

El pont Francis Scott Key de la ciutat nord-americana de Baltimore, situada a l'estat de Maryland (nord-est), s'ha esfondrat aquest dimarts a causa de la col·lisió d'un vaixell de càrrega contra l'estructura, provocant la caiguda de diversos vehicles al riu.

Què en sabem? Fonts del Departament de Bombers de Baltimore han detallat en declaracions concedides a la cadena de televisió CBS que per ara no és clar quants vehicles han caigut al riu, si bé han confirmat que "hi ha almenys set persones" a les aigües del Patapsco.

  • L'Autoritat de Transport de Baltimore ha confirmat en un breu missatge al seu compte a la xarxa social X que part del pont, el més gran de la ciutat, "ha col·lapsat després de ser colpejat per un vaixell". "Zona activa", ha manifestat, abans d'emetre una "gran alerta de trànsit a Baltimore".
  • En aquest sentit, l'alcalde de Baltimore, Brandon Scott, ha dit al seu compte en aquesta mateixa xarxa social que es dirigeix ​​al lloc del succés i ha confirmat que "hi ha personal dels serveis d'emergència al lloc". "Els treballs (de rescat) estan en marxa", ha afirmat.

El més nou: Els serveis d'emergència han tret de l'aigua dues persones, una de les quals ha estat evacuada a l'hospital en estat greu.

  • Les autoritats ja han advertit que la situació és complexa tant per la inestabilitat de la infraestructura esfondrada com per les condicions meteorològiques, ja que els termòmetres marquen temperatures sota zero.

En detall: Es tracta del pont Francis Scott Key, una enorme infraestructura de 3 quilòmetres de longitud per on passen cada dia milers de cotxes. 

  • Tot i que l'accident s'ha produït de matinada, hi havia molts cotxes circulant pel pont i la gran majoria han caigut a l'aigua.
  • Associated Press parla de desenes de vehicles a l'aigua. A més, el vaixell, que podria ser un petroler, s'ha incendiat.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units