Món Global
Aleksandr Bortnikov
Foto: Aleksandr Bortnikov | Wikimedia Commons
Terrorisme

El cap de la intel·ligència russa, Aleksandr Bortnikov, culpa Ucraïna, EUA i Europa de l'atac de Moscou

Temps de lectura: 1 minut
Aleksandr Bortnikov
Foto: Aleksandr Bortnikov | Wikimedia Commons

Aleksandr Bortnikov, director del Servei Federal de Seguretat (FSB), acusa Ucraïna, els Estats Units i la Gran Bretanya d'estar darrere de l'atac al Crocus City Hall de Moscou que va matar almenys 139 persones. 

Per què és important? Bortnikov té molt clara l'autoria d'Ucraïna, país que, segons ell, hauria organitzat tota la necessària formació per preparar els milicians a l'Orient Mitjà.

Què en sabem? El màxim responsable de la intel·ligència russa assegura que "representants del règim de Kíev" haurien contactat amb els terroristes per "treballar amb ells i preparar-los".

  • "Hi haurà represàlies, és clar. Tots els implicats seran localitzats i castigats", ha advertit. 

El motiu. Segons Bortnikov, amb aquest atac terrorista Occident i Ucraïna pretenen causar danys al país i  "crear sensació de pànic a la societat russa".

  • Viatxeslav Volodin, president de la Duma, que és la Cambra Baixa del Parlament rus, també acusa la UE, els EUA i Ucraïna, tot coincidint amb la diagnosi de Bortnikov: "Volen dividir la societat russa i sembrar discòrdia i hostilitat". 

Amb més detall. En canvi, molt més prudent és el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. 

  • Peskov assegura que és massa aviat per parlar d'una reacció russa a la possible implicació de Kíev en l'atac de divendres passat.
  • "La investigació encara està en curs. No seria correcte especular en aquest moment", ha advertit. 
  • De moment, el president rus, Vladimir Putin, ha assenyalat als "extremistes islàmics" com a responsables de l'atac a Moscou però, això sí, sense exonerar de moment Ucraïna. 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Terrorisme Rússia