Món Global
Moment del xoc
Foto: Moment del xoc | X
Successos

Donen per mortes les sis persones desaparegudes per la caiguda del pont de Baltimore

Temps de lectura: 2 minuts
Moment del xoc
Foto: Moment del xoc | X

Les autoritats de Baltimore han donat per morts els sis treballadors de la construcció que feien tasques de manteniment quan el mercant va impactar amb el pont Francis Scott Key i es va esfondrar en qüestió de segons.

Què en sabem? Dels 8 treballadors de la constructora que van caure a l'aigua en el moment de l'accident, només dos es van rescatar amb vida, un dels quals en estat greu. 

  • La Guàrdia Costanera nord-americana ha anunciat que ha suspès les operacions de cerca i rescat dels sis desapareguts, a causa del temps transcorregut des que es va esfondrar el pont i les temperatures de l'aigua.
  • "No creiem que en trobarem cap d'ells amb vida", han declarat.
  • Així, les operacions de recerca i rescat han acabat cap a les 19:30 (hora local), si bé la Guàrdia Costera no marxarà del lloc dels fets, sinó que "simplement farà la transició a una fase diferent".

Causes de l'accident. La tripulació del vaixell 'Dali' va emetre un 'mayday' abans de col·lisionar contra el pont Francis Scott Key, que va acabar caient sobre el riu Patapsco, cosa que va permetre tallar el trànsit i que només hi hagués vuit vehicles sobre l'estructura quan aquesta es va ensorrar.

  • En el moment de l'esfondrament hi havia vuit persones travessant el pont, dues de les quals han estat trobades amb vida al riu i traslladades a un hospital.
  • La policia ha descartat qualsevol intencionalitat en l'accident. Tot apunta que el vaixell hauria perdut propulsió quan sortia del port.
  • La investigació se centra ara a analitzar el dany provocat a l'estructura del pont Key, un dels ponts d'armadura de ferro continu més llargs del món, amb dos carrils per banda.

Què ha dit? El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts que presentarà davant del Congrés una proposta perquè el Govern federal assumeixi el cost de la reparació del pont. "Espero que el Congrés doni suport a aquesta proposta", va afirmar.

Categoria: Món Global