Open Melon
Foto: | Europa Press
Política espanyola

Jordi Cañas serà secretari general de Ciutadans

Foto: | Europa Press

Jordi Cañas, eurodiputat i exdiputat del Parlament de Ciutadans, serà secretari general de la formació taronja. La direcció interna del partit estarà en mans de Cañas, a més de María Muñoz i Carlos Pérez-Nievas.

Per què és important? Ciutadans està immers en un procés de refundació que dividirà la direcció en una bicefàlia: la direcció política i la direcció interna. La reconstrucció de l'estructura de la formació desembocarà amb la sortida d'Inés Arrimadas de la presidència de Ciutadans.

Al detall: Segona ha avançat La Vanguardia, Cañas exercirà la funció de secretari general en la nova estructura de Ciutadans, que eliminarà la figura del president del partit.

  • Arrimadas deixaria la presidència del partit per centrar-se només a liderar la part política, apartant-se de les guerres internes, que tant han desgastat la formació. A la part política d'Arrimadas s'enquadraran altres dirigents com Edmundo Bal o Guillermo Díaz. 

A més: Aquest model bicefàlic busca semblar-se a altres formacions de l'àmbit liberal europeu i s'emmiralla a la del Partit Nacionalista Basc.

A partir d'ara: Les hipòtesis sobre el futur de Ciutadans no es podran resoldre fins que arribi l'assemblea de refundació que celebra el partit taronja a principis de gener.

  • Entre les coses que s'ha posat sobre la taula hi ha la possibilitat d'un canvi de nom del partit, una mesura radical que no se sap si tindrà recorregut o quedarà en paper mullat.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: Ciutadans