Open Melon
Exministre socialista
Foto: Exministre socialista | Europa Press
Unió Europea

'The Times' destapa que Borrell cobra una pensió a més dels 200 mil euros anuals

Exministre socialista
Foto: Exministre socialista | Europa Press

El reconegut rotatiu britànic The Times ha destapat que Josep Borrell, alt representant de la Unió Europea, està cobrant una pensió d'un fons que té un deute milionari, a més de cobrar el seu elevadíssim sou de 200 mil euros anuals.

Al detall: L'exministre d'Afers Exteriors cobra més de 20.000 euros mensuals més beneficis com a alt representant de la UE. Tot i això, segons apunta el rotatiu del Regne Unit, Borrell s'estaria aprofitant d'una pensió vinculada al seu càrrec anterior en el Parlament Europeu. 

  • The Times assegura que un representant de Borrell va confirmar que l'alt representant està cobrant aquest fons de pensions i és "voluntari".

A més: En una carta la presidenta de l'Europarlament, Roberta Metsola, el rotatiu publica que el Parlament Europeu ha afirmat que aquest fons de pensions voluntari pròximament serà "insolvent".

Context: Borrell, exministre d'Afers Exteriors espanyol, es va unir al Parlament Europeu el 2009, any on encara es permetia als eurodiputats pagar una pensió durant dos anys.

D'on venim? Alemanya es va fartar de l'alt representant de la Unió Europea, Josep Borrell, i va mobilitzar la seva diplomàcia contra ell. L'important diari alemany Der Spiegel ha assegurat que hi ha "irritació" a Berlín per les maneres de Borrell i l'acusen per partidisme.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Europa